Hlavní obsah

Jablonecký Hamouz: Ke gólům mi pomohla i náhoda

Josef PešoutSport.czPrávo

Obránce Josef Hamouz byl ústřední postavou prvoligového zápasu fotbalistů Jablonce s Plzní, který Severočeši vyhráli 3:0. Vstřelil první dva góly utkání, které domácí jasně ovládli. „Pomohla mi i náhoda,“ glosoval to 28letý levý bek.

Článek

Předtím jste se ve sto dvaceti prvoligových startech včetně působení v Liberci a na Kladně trefil jen třikrát. Čemu to střelecké vzepětí přičítáte?

Do utkání jsme šli s cílem vyhrát. A že se mi povedlo dvakrát skórovat, to byla spíše náhoda. Byl jsem ve správný čas na správném místě. Měli jsme dobrý vstup do zápasu. Dva góly v jednom zápase jsem dal naposledy před několika lety ještě za Most ve druhé lize. Ale to jsem hrával v záloze, kdežto v Jablonci nastupuji na postu levého obránce.

Jak byste popsal svoje zásahy?

Při prvním gólu mi stopeři soupeře nechali dost volného prostoru k zakončení. Asi bylo pro ně překvapením, že jsem tam zůstal neobsazený. Trefil jsem se k tyči. Druhá branka padla po průniku do rozhozené obrany.

Jablonec vyhrál po třech porážkách v řadě...

Už jsme se potřebovali zvednout. Při té neúspěšné sérii jsme proti Liberci neproměnili šance a nevyšel nám zápas v Teplicích. Snad jsme se z něj ale poučili.

V jablonecké sestavě došlo k vynuceným změnám ve stoperské dvojici. Zraněný tandem Pavlík-Kučera nahradili Homola se Zábojníkem. Jak se vám s nimi hrálo?

Absence dvou stabilních hráčů je nepříjemná, ale museli jsme se s ní vypořádat. Kluci, kteří nastoupili ve středu obrany proti Plzni, podali výborný výkon. Neinkasovali jsme a ještě jsme z obrany podporovali ofenzivu.

Šesté místo v tabulce skýtá ještě naději na boj o evropské poháry...

Jsme rádi, že jsme zpátky ve hře. Zkusíme skončit co nejvýše, i když dostat se do první pětky bude nesmírně těžké. Musíme si vzít vzor z Olomouce, se kterou nikdo nepočítal a pronikla už na čtvrté místo.

Reklama

Související témata: