Hlavní obsah

Uhrin: Nemít zapnutý mobil, Mladou Boleslav jsem trénovat nemusel

Jako blesk z čistého nebe zapůsobila v pondělí zpráva z Mladé Boleslavi, kde byl místo odvolaného fotbalového trenéra Pavla Hapala jmenován staronový kouč Středočechů Dušan Uhrin mladší. „Vše se odehrálo hrozně rychle. Možná, že kdybych neměl zapnutý mobil, tak se ke mně tato nabídka ani nedostala,“ popsal akci „kulový blesk“ kouč Uhrin.

Článek

S čím se do Mladé Boleslavi vracíte?

Chceme hrát evropské poháry. Kvůli tomu jsem do Boleslavi přišel.

Potom vám tedy nezbývá, než se v posledních čtyřech utkáních vyškrábat z aktuálního pátého místa. Půjde to?

Věřím, že ano. Pro to ale budeme muset výrazně zlepšit obrannou činnost. V posledních dvou kolech Mladá Boleslav inkasovala šest gólů. Pokud chceme hrát poháry, musíme vytvořit tým, který na to bude mít.

A má nynější kádr Středočechů na to, aby se bil v Evropě?

Uděláme pro to maximum. Hráče ještě všechny neznám, proto nebudeme mít v týdnu žádné volno, se všemi se chci sejít. Čeká nás ligový zápas až v pondělí. Věřím, že se stihneme poznat.

Jak se rodily námluvy mezi vámi a klubem?

Musím přiznat, že jsem s touto nabídkou určitě nepočítal. Večer po nedělním utkání mně zavolali lidé z klubu a já se v tu chvíli rozhodl, že toto angažmá vezmu. Vše se odehrálo hrozně rychle. Možná, že kdybych neměl zapnutý mobil, tak se ke mně tato nabídka ani nedostala. Nesmíme ale zapomínat na to, že jsem byl ještě před čtrnácti dny vázán v rumunské Kluži, odkud bylo hodně pracné se vyvázat.

Když se podíváte na své dvouleté působení v Rumunsku, co vám dalo?

Každá zahraniční zkušenost je dobrá. Musím přiznat, že mě Rumunsko svou láskou k fotbalu velice příjemně překvapilo. Myslím, že je tam větší zájem o fotbal, ať už z hlediska médií nebo fanoušků. Fotbalisté tam jsou ale na stejné úrovni.

Jak si vysvětlujete konec vašeho angažmá v Polytechnice Temešvár, kde jste setrval rok a půl?

Z Temešváru jsem byl v podstatě vyhozen z prvního místa. Proto jsem zanevřel na některé metody, které se tam praktikují. Za rok a půl jsem byl pětačtyřicátým trenérem, který byl v tamní lize vyhozený.

Z Polytechniky jste tedy zamířil do Kluže...

A to byla právě moje chyba. Podlehl jsem iluzi, že můžu bojovat s týmem o čelo první ligy, přičemž jsem odmítl nabídku z ruské ligy z Permu. V Kluži jsem podepsal smlouvu, načež vedení přivedlo pět hráčů, kteří neměli na to hrát v prvním týmu, a tak ani nevytvořili potřebnou konkurenci. Když jsem pak chtěl dvě posily přivést já, neshodli jsme se.

Jak jste se změnil za dva roky, co jste z Česka, právě z Mladé Boleslavi, do ciziny odešel?

Myslím, že jsem pořád stejný. Vždy jsem se snažil vytvořit správnou partu lidí. Ať už to bylo v Mladé Boleslavi nebo v Rumunsku.

Jistě jste nabyl na zkušenostech, mohl jste si říct o lepší podmínky, než když jste tady působil před dvěma lety?

Je pravda, že jsme se domluvili na trochu lepších podmínkách. Smlouvu na neurčito podepíšeme ještě během pondělka.

Reklama

Související témata: