Hlavní obsah

Máme své starosti, odmítá Chovanec o titulu byť třeba jen spekulovat

Tomu se říká mistrný tah. Čtvrthodiny před koncem pondělního duelu s ostravským Baníkem poslal sparťanský trenér Jozef Chovanec na hřiště mladíčka Václava Kadlece a letenské dítě za sedm minut rozhodlo o výhře Pražanů i jejich stále ještě doutnající naději zkomplikovat Slavii cestu za zdánlivě jistou obhajobou titulu. „Tak daleko se nedívám,“ odmítl na téma titul třeba jen spekulovat Chovanec.

Článek

Konstelace na špici ligové tabulky se přitom dost podstatně změnila. Pro Spartu určitě, neboť po výhře nad Baníkem už ztrácí na vedoucí Slavii jen pět bodů. „Konstelace se změnila nejen pro nás, ale pro všechny mančafty,“ vyhnul se Chovanec přímé odpovědi na dotaz Sport.cz, jak daleko má jeho tým k titulu. Anebo alespoň k tomu, aby dostal Slavii pod ještě větší tlak, než jakému je v posledních týdnech vystavena.

„Slavia připouští, že se dostala pod tlak sama, takže proč bych měl na toto téma spekulovat já?! Máme své starosti! Sami jsme druhou příčku uhráli, sami si ji musíme udržet. Nahoru se nedívám,“ rázně utnul všechna kdyby, která mohou v posledních čtyřech ligových kolech ještě nastat.

Přitom ale netajil, že se mu po výhře nad Baníkem ulevilo. Nepopíral, že si oddechl, když jeho tým Ostravu přece jen udolal a tři body získal. „Věděli jsme, že to bude zápas o hlavě a srdci, což se také potvrdilo. Od první minuty jsme šli tvrdě za vítězstvím, lehce jsme se dostávali do šancí, jenže jsme je neproměňovali. S ubíhajícími minutami nervozita samozřejmě narůstala,“ glosoval duel hraný de facto na jednu bránu domácí trenér Jozef Chovanec, jemuž se sázka na mladičkého žolíka Kadlec vyplatila.

Ale že by byl právě Kadlec pro Chovance nejpozitivnějším zjevením pondělního duelu? „Vůbec ne. Kadlec góly dávat umí, o tom vím. Nejpozitivnějším zjištěním pro mě byla tudíž naše hra,“ trval na svém domácí kouč a pro své tvrzení hned servíroval i patřičné argumenty.

„Máme spoustu zraněných hráčů, nejsme v optimální kondici, rveme se s náročným programem, o to důležitější bylo utkání zvládnout. A my ho zvládli po dobrém výkonu, což těší daleko víc,“ oponoval Chovanec a vyzdvihoval hlavně výkon Kucka. „Splnil konstruktivní úkoly, které dostal, to oceňuji.“

Reklama

Související témata: