Hlavní obsah

Fotbalový rozhodčí Příhoda si nezapíská tři zápasy

PRAHA

Fotbalový sudí Radek Příhoda si nezapíská ve třech zápasech první ligy. Komise rozhodčích ČMFS mu omezila delegaci za chyby v duelu 25. kola mezi Slavií a Mladou Boleslaví. Pražané hned po utkání podali protest proti výkonu Příhody a komise jej na svém zasedání uznala jako částečně oprávněný. Fotbalový svaz o tom informoval na svých internetových stránkách.

Článek

Po zápase Slavie s Mladou Boleslaví (3:3) se Příhoda neobjevil už v minulém kole a nyní jej tedy čeká ještě dvouzápasová pauza. Do ligy může znovu naskočit nejdříve ve 29. kole.

Slávisté Příhodu tvrdě kritizovali a u komise rozhodčích si stěžovali na osm jeho výroků, kterými se cítili být poškozeni. Byl mezi nimi přímý kop za údajný faul Fořta na Hrdličku, po němž padl první gól hostů. Slavia také protestovala proti Fořtově neuznané brance, dvěma nepotrestaným zákrokům Janíčka na Šventa nebo neudělení červené karty boleslavským hráčům Opielovi a Rolkovi.

Belaidův neproměněný pokutový kop měl být podle Slavie pro porušení pravidel mladoboleslavskými hráči opakován. Pražané si stěžovali i na to, že rozhodčí nastavil v druhém poločase pouze dvě minuty, ačkoli došlo k pěti střídáním a dvěma ošetřováním. Komise rozhodčích neupřesnila, v jakých bodech dala Slavii za pravdu. Pražané zároveň žádali, aby Příhoda, který prý obhájce titulu poškodil také v podzimním derby se Spartou, už na jejich zápasy v letošní sezóně nebyl delegován. Ani k tomu komise veřejně nezaujala žádné stanovisko.

Reklama