Hlavní obsah

Příbram - Olomouc 2:1Příbram po půli zabrala a nakonec Olomouc přehrála

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Ordoš 0 : 1
51. Borek 1 : 1
90. Fantiš 2 : 1

PŘÍBRAM

Až v samém závěru Příbram zachránila trefou sedmnáctiletého Fantiše v sobotním duelu s Hanáky tři body, které jí přiblížily záchranu. „V první půli jsme nehráli to, co jsme chtěli. V kabině jsme si řekli, že dokážeme vyrovnat nebo i vyhrát. To se stalo. Hru hodně oživil Fantiš. K jistotě záchrany nám ale chybějí tak čtyři body,“ říkal nový kouč Příbrami Petr Čuhel.

Článek

Domácí nastoupili v tričkách s nápisem Fotbal proti zločinu, což je akce místního klubu, která poté hodili divákům. To byla jediná radost, kterou jim připravili. Olomouc byla lepší i nebezpečnější a po centru Janotky vypálil Ordoš z deseti metrů parádní volej, proti němuž Hruška neměl šanci. Domácí si vytvořili převahu, ale nebezpečná byla jen Plašilova rána.

V úvodu druhé půle vystrašil Borek hlavičkou Lovásika. Po pár minutách a trestnému kopu Pleška už mu hlavou nedal šanci. S hlavičkou Pleška gólman hostí tolik práce neměl, ale po hlavičce Plašila se jen podíval, jak lízla pravou tyč. Tu na druhé straně trefil Toleski. Převaha domácích vzrostla po vyloučení Nepožitka. Klesa přehodil prázdnou branku, ale po jeho centru tři zlaté body získal svým premiérovým ligovým gólem a navíc hlavou, Fantiš.

„Škoda promarněných šancí z první půle, kdy jsme hráli to, co jsme chtěli. Ve druhé byli domácí lepší,“ přiznal trenér hostí Zdeněk Psotka.

1. FK Příbram - Sigma Olomouc 2:1 (0:1)
Branky: 51. Borek, 90.+1 Fantiš - 24. Ordoš. Rozhodčí: Kocourek - Pelikán, Tacina. ŽK: Komárek, Nepožitek, Kaščák. ČK: 84. Nepožitek (Olomouc).
Příbram: Hruška - Plašil (90. Kalabiška), Müller, J. Štochl, Nohýnek - Klesa, Nechvátal (46. Fantiš), Tarczal, Pleško (70. Šmejkal) - Borek - Huňa. Trenér: Čuhel.
Olomouc: Lovásik - Rossi, Komárek, Škerle, Heidenreich - Kaščák, Nepožitek - Janotka (79. Toleski), Ordoš, Štěpán (63. Petr) - Hubník. Trenér: Psotka.

Reklama

Související témata: