Hlavní obsah

Plzeň - Brno 3:2Za týden starou blamáž se sice Plzeň omluvila, ale nervy si užila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Petržela 1 : 0
35. Hájovský 2 : 0
52. Horváth (penalta) 3 : 0
66. Rabušic 3 : 1
74. Heinz 3 : 2

PLZEŇ

Za týden starou blamáž na severu Čech se sice Plzeň omluvila, neboť Brno porazila a příčky v tabulce si s ním vyměnila, pohodově se vyvíjející zápas však proměnila v nervy. Na začátku druhé půle už totiž vedla 3:0, pak ale nepochopitelně polevila, úplně přestala hrát a dovolila hostům zápas nečekaně zdramatizovat.

Článek

Reparát za týden starý výprask v Jablonci sice domácí složili, ale trápili se až hrůza. Přitom zbytečně, neboť hodinu bylo Brno ve Štruncových sadech moc příjemným soupeřem, který na útočení nemyslel a v jehož obraně zely díry, které ke skórování přímo vyzývaly. "Však jsem také o půli vyměnil dva hráče, i když na vystřídání jich bylo mnohem víc," glosoval mizérii v podání svých svěřenců hostující kouč Miroslav Beránek.

První velkou příležitostí sice ještě Plzeň pohrdla, neboť Varadiho šanci stačil v 19. minutě brněnský gólman Bureš zlikvidovat, po půlhodině však byl i on bezmocný. Po Jiráčkově úniku a centru ho Petržela snadno překonal, za čtyři minuty přidal Hájovský druhou branku a s hosty byl v tu chvíli konec. Aby ne, když hned první rohový kop nechali Západočechy zahrát, jak měli nacvičeno a jak se jim zachtělo. Horváth našel na hranici šestnáctky Lecjakse, jehož ránu sice ještě Bureš vyrazil, ale proti nikým nehlídanému Hájovskému už neměl nárok. "A to jsme se na plzeňské standardky chystali," hartusil brněnský trenér.

Horváth: Mysleli jsme, že se už nic nestane

Po přestávce měla Plzeň hrající v porovnání s předchozími zápasy v trochu přeskupené sestavě a jiném rozestavení dál navrch a když Horváth přidal z pokutového kopu nařízeného za sražení pronikajícího Petržely třetí gól, oddala se naprostému poklidu v domnění, že se hosté po třech úderech už nezvednou. "Mysleli jsme, že se nic nemůže stát, přestali jsme plnit úkoly a málem jsme na to doplatili. Naštěstí jen málem," vysvětloval Pavel Horváth zvrat, k němuž došlo.

Beránek hráče za druhou půli chválil

Brno, v jehož středové řadě se ve druhém poločase objevil po dlouhé absenci zaviněné zraněním špílmachr Polách, totiž v poslední čtvrthodině nečekaně ožilo. Rabušic po Heinzově kolmici snížil, pak přidal sám druhý gól a domácí se najednou o pohodovou výhru strachovali.

"Ve druhém poločase nechali moji svěřenci na trávníku všechno a nemohu jim nic vytknout. Za to, že zápas ani za stavu 0:3 nezabalili, je naopak musím pochválit," kvitoval výkon svého týmu po přestávce brněnský trenér Miroslav Beránek."Zato já se strachoval až do konce, aby nepřišlo vniveč všechno, co jsme za sedmdesát minut udělali," viditelně si ulevil domácí kouč Pavel Vrba poté, co jeho tým přece jen na vítězství dosáhl.

Plzeň - Brno 3:2 (2:0)
Branky: 31. Petržela, 35. Hájovský, 53. Horváth z penalty - 66. Rabušic, 75. Heinz. Rozhodčí: Franěk. ŽK: Mlika, Limberský - Střeštík. Diváci: 2671.
Plzeň: Ticháček - Ševinský, Hájovský, Halama, Lecjaks - Petržela (75. Limberský), Kolář, Rada, Horváth, Jiráček (85. Krbeček) - Varadi (63. Mlika). Trenér Pavel Vrba.
Brno: Bureš - Mareček, Dvorník, Živný, Čoupek (83. Szegedi) - Kalivoda (46. Polách), Heinz, Švejnoha, Střeštík (46. Šural) - Došek, Rabušic. Trenér Miroslav Beránek.

Reklama

Související témata: