Hlavní obsah

Ještě čtyři body, přejí si Příbramští

PŘÍBRAM

Sobotní vítězství nad Olomoucí posunulo Příbram blíž k ligové záchraně. „Nekoukáme, kde a jak kdo ze soupeřů hraje. Soustředíme se na sebe. Potřebujeme ještě čtyři body k jistotě. Doma musíme porazit Žižkov v předposledním kole, to budě klíčový zápas. U nich jsme prohráli 0:2 a v případě rovnosti bodů rozhodují vzájemné zápasy,“ počítal příbramský kouč Petr Čuhel.

Článek
Fotogalerie

Už v pondělí vyměnil na lavičce Itala Massima Moralese. „Žádné zemětřesení jsem nedělal. Jen jsme se v tréninku víc zaměřili na naše útočné standardní situace a vyplatilo se to. Jinak šlo o to kluky psychicky zvednout,“ dodal kouč, který poprvé vede tým v nejvyšší soutěži.

Rozjásaný odcházel z trávníku sedmnáctiletý Antonín Fantiš. „Byl to můj první ligový gól a hned takhle důležitý. Centr Michala Klesy byl perfektní,“ radoval se mladý reprezentant. „Na trávník jsem šel s tím, že mám vyplnit prostor ve středové řadě a hrát aktivně dopředu. Snažil jsem se to plnit,“ dodal.

Neuměl si ale vysvětlit, proč mužstvo hrálo v první půli tak zakřiknutě. „To fakt nevím a ani vám neřeknu, co se dělo o přestávce v kabině, protože jsem se rozcvičoval na trávníku. Jsem moc rád, že jsme vyhráli, ale netroufnu si tvrdit, že ten můj gól znamená záchranu. K té ještě musíme nějaké body uhrát, nejlépe čtyři. Nálada v kabině se zlepšila a po téhle výhře budeme zase v pohodě. Věřím, že v Příbrami ligu zachráníme,“ zdůraznil Fantiš.

Borek dohrával se sešitým rtem

Záložník Tomáš Borek dal důležitou vyrovnávací branku. Ze hřiště šel s napuchlým a sešitým horním rtem. „To mi udělal loktem Rossi, ani se neomluvil,“ vysvětlil změnu svého image. „Ale hlavně, že jsme vyhráli. Ten můj gól byl důležitý. První půle nebyla z naší strany dobrá. Trenér udělal výborný tah tím, že mne stáhl víc do hloubky, odkud jsem nabíhal dopředu a po perfektním trestňáku Lukáše Pleška jsem srovnal. Ale ještě nás v boji o záchranu čeká moc práce,“ přiznal.

Olomoučtí odcházeli hodně rozladění. „Měli jsme zápas ve svých rukách. Nevím, proč jsme se ve druhé půli vytratili a nechali iniciativu domácím. Hráli dobře, bod si zasloužili. Pro nás to je ztráta. Mohli jsme se přiblížit i druhému místu. Ale bojujeme dál, ještě zdaleka není nic ztraceno,“ říkal gólman Tomáš Lovásik, který po více než roce nahradil v brance zraněného Petra Drobisze.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice