Hlavní obsah

Fantiš po první ligové trefě: To mě bude stát ranec!

Do ligy vstoupil Antonín Fantiš na podzim v Příbrami jako šestnáctiletý. Sedmnáctiny oslavil před necelým měsícem. V sobotu nastoupil ke svému jednadvacátému ligovému utkání a vstřelil svoji první branku. Patří však k oporám mládežnických reprezentací a už se o něm ví i v zahraničí.

Článek

Jak se cítí střelec vítězného gólu?

Báječně. Jsem za ten gól hrozně moc šťastný. Určitě je to moje nejdůležitější trefa v kariéře. Bodeť by také ne, když to je zároveň můj první ligový gól.

Vybavíte si tu situaci?

Samozřejmě, na tenhle gól snad nikdy nezapomenu. Michal Klesa se perfektně uvolnil na pravé straně a perfektně mi to nahrál před bránu. Jen jsem míč hlavou prodloužil na zadní tyč.

Vítězná branka padla opět v závěru zápasu. Věřil jste vůbec, že můžete ještě vyhrát?

Už v utkání se Spartou jsme dali gól v posledních sekundách nastavení. My zkrátka bojujeme do poslední minuty i vteřiny a vyplácí se nám to.

S čím vás poslal trenér Čuhel do druhého poločasu?

V první půli jsme propadali ve středu zálohy. Dobře nás bránili a zároveň tudy i dobře procházeli. Trenér mi řekl, ať ten prostor vyplňuji a chodím dopředu na odražené míče. To jsem snad splnil.

Jak se vám poslouchá, když diváci skandují vaše jméno?

Nádherně, o něčem takovém jsem snil.

Co vás bude první ligová trefa stát?

No... To mě bude stát ranec!

Trefil jste definitivně záchranu?

Tak to bych ještě neřekl. Určitě musíme ještě něco uhrát. Po vítězství nad Olomoucí se nám dýchá lépe. Psychická nás výhra určitě zvedne. Mělo by nám pomoci i k tomu, abychom uhráli něco venku, kde se nám nedaří.

Kolik bude potřeba bodů k záchraně?

Chtělo by to ještě tři. Klíčový bude náš zápas v předposledním kole doma se Žižkovem. Věřím, že ho také zvládneme a zachráníme se.

Reklama

Související témata: