Hlavní obsah

Trenér Příbrami Čuhel: Změnil jsem Moralesův trénink

V pondělí v Příbrami práskl dveřmi poitalsku kouč Massimo Morales a šéf klubu Jaroslav Starka předal mužstvo, klopýtající za záchranou, předal asistentům Petru Čuhelovi a Jiřímu Rybovi. Ten první má na starosti především taktiku, ten druhý hlavně fyzičku. Kůži na trh tedy nese především Petr Čuhel. Veledůležitá premiéra pro něj dopadla skvěle. Příbram porazila Olomouc 2:1 a tři kola před koncem v boji o ligové bytí a nebytí pořád dýchá.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Napětí na lavičce Příbrami při utkání s Olomoucí. Uprostřed trenér Petr Čuhel, vpravo další kouč Jiří Ryba a šéf klubu Jaroslav Starka.

Článek

Oddechl jste si po gólu Fantiše?

To víte, že ano. Ale za druhý poločas jsme si zasloužili body. Fantiš oživil naši hru dopředu. Dokázali jsme realizovat to, co jsme si řekli v kabině.

Bylo v ní o poločase hodně dusno?

První poločas se nám nepovedl. Nezvládali jsme křižné přihrávky soupeře, Olomouc nás přehrávala. V kabině ale nebylo velké dusno. Jednoduše jsme si řekli, co budeme hrát a že uděláme všechno proto, abychom alespoň vyrovnali. Na to jsme měli. Vítězství je o to cennější. Mužstvo teď potřebuje hlavně psychicky povzbudit.

Co děláte jinak, než váš předchůdce Morales?

Změnil jsem trénink, především se víc věnujeme našim útočným standardním situacím, což se nám dnes vyplatilo. Dali jsme z jedné z nich vyrovnávací gól.

Věříte, že sobotní vítězství Příbram už v lize zachránilo?

Udělali jsme důležitý krok, ale zachráněni ještě nejsme. Čeká nás ještě hodně práce. Důležité je, že situaci máme pořád ve svých rukách.

Kolik podle vás bude třeba k záchraně bodů?

To je těžké odhadnout. Zbývají tři kola. Mohou stačit tři, ale třeba jen jeden. Nejlepší by byly čtyři.

V předposledním kole hostíte Žižkov, bude to klíčový zápas?

Nepochybně. Pro nás o to důležitější, že jsme na podzim s Viktorií prohráli 0:2. V případě rovnosti bodů rozhodují vzájemné zápasy. Musíme ten zápas vyhrát. Nálada v mužstvu se zlepšila, všichni mají chuť udělat maximum pro záchranu a já věřím, že to dokážeme.

Reklama

Související témata: