Hlavní obsah

Liberec se přiblížil pohárové Evropě

LIBEREC

Liberečtí fotbalisté se po 27. kole nejvyšší soutěže znovu o krok přiblížili pohárové Evropě, drží se na třetím místě prvoligové tabulky. Hodně jim pomohlo vítězství nad Viktorií Žižkov (2:1).

Článek

„Musíme respektovat sílu soupeře. Pustili jsme ho do šancí, ale nakonec vstřelil gól po naší chybě. Dobývali jsme obranu Žižkova, který využíval prostor k protiútokům. To, že jsme otočili z 0:1 na 2:1, je zásluha individuálních schopností Jana Blažka. Hlavně při druhém gólu zúročil snahu celého týmu,“ hodnotil liberecký trenér Ladislav Škorpil.

V průběhu utkání domácí pozměnili rozestavení. Po odchodu krajního záložníka Lišky, který je platný v defenzivní činnosti, se do středové řady stáhl Kerič, typ ofenzivního hráče. Severočeši zápas nakonec zvládli. „Neřekl bych, že to byla šťastná nebo zasloužená výhra. Spíše vybojovaná v potu tváře, kdy jsme dřeli do poslední vteřiny. Soupeř nám brnkal na nervy za nerozhodného stavu snahou o zdržování, ale věřili jsme, že jsme schopní rozhodnout,“ tvrdil liberecký kouč.

Brankář Zdeněk Zlámal zachránil svůj tým od pohromy hned v 1. minutě při šanci Naumova. „Z pravé strany přišel centr a žižkovský hráč mě trefil do nohy a někdo z našich hráčů to naštěstí odkopl. Říkali jsme si, že nesmíme dostat gól, což se nám nepodařilo. Ale věřili jsme, že nějakou branku dáme. V prvním poločase jsme neměli štěstí, ve druhém ano,“ líčil gólman, který jednou přece jen inkasoval. „Předcházelo tomu nedorozumění s Radkem Dejmkem. Byl tam dlouhý nákop. Čekal jsem, že mi dá malou domů, ale dostali jsme z toho gól. Prostě špatná komunikace. Naumov už dával do prázdné branky,“ popsal Zlámal.

Bartalský: Šance na záchranu se ztenčila na minimum

Se zkrvaveným šrámem opouštěl předčasně trávník útočník Jan Nezmar. „Po centru jsem skákal rybičku s Pavlem Bestou a roztrhl jsem si obočí. A ještě jsem dostal ránu do lýtka. Hlavně, že jsme vydřeli tři body. Do plné obrany se nám nehraje dobře a konečně jsme se doma střelecky prosadili. Pro nás pořád platí jednoznačný cíl dostat se do pohárové Evropy,“ rozjímal zkušený forvard.

Zklamání převládlo v žižkovském táboře. „Od začátku jsme byli pod tlakem Liberce, který jsme dlouho ustáli. Hrozili jsme rychlými protiútoky, ale porazili jsme se chybami při bránění,“ pokrčil rameny brankář Peter Bartalský. „Naše šance na záchranu se ztenčila na minimum. Musíme ale hrát až do konce,“ zamyslel se brankář.

Reklama

Související témata: