Hlavní obsah

Teplice předvedly proti Kladnu rychlý obrat

Josef PešoutPrávo

Tepličtí fotbalisté neztrácejí naději na pohárovou Evropu nejen v Poháru ČMFS, ale i v první lize. V neděli splnili roli favorita proti Kladnu (2:1), i když se na vítězství hodně nadřeli.

Článek

„Do utkání jsme vstoupili s tím, že chceme být aktivní. A s představou, že pokud by se nám povedlo dát brzy gól, mohli bychom pošetřit síly i na středeční pohár se Spartou,“ mínil teplický trenér Jiří Plíšek. „Ale místo toho jsme inkasovali, což bylo vyvrcholení hodinového útlumu ve hře. Asi jako odezva náročného programu z poslední doby. Zbrzdil nás obdržený gól. I za nepříznivého stavu se ale ukázalo, že zápas dokážeme otočit a vyhrát,“ kvitoval kouč s povděkem rychlý obrat během dvou minut.

Premiéru v základní sestavě si odbyl stoper Jiří Pimpara, který předtím odehrál v lize dohromady deset minut při dvou startech. Tentokrát nahradil vykartovaného kapitána Petra Lukáše. „O jeho nasazení jsme uvažovali už před čtrnácti dny. Až na malé drobnosti zvládl zápas bez zaváhání. Neměl to jednoduché, protože proti němu hráli dva rychlí útočníci. Do budoucna s ním jistě počítáme, ale musíme na sobě ještě tvrdě pracovat,“ řekl trenér na hráčovu adresu.

„Ze zápasu mám dobré pocity, protože jsme vyhráli. Jsem rád, že jsem dostal šanci, na kterou jsem čekal dost dlouho. Martin Klein si mě dobře ve stoperské dvojici dirigoval a hodně mi pomohl. Nesu ale podíl na obdrženém gólu. Míč letěl přede mně a už jsem se nestačil k němu dostat,“ líčil Jiří Pimpara.

Vítěznou branku vstřelil levý obránce Antonín Rosa. Byl to jeho první gól v této sezóně a celkově druhý v prvoligové kariéře. „Utkání nás stálo hodně sil, ale povedlo se. Štěpán Vachoušek naváděl míč a myslel jsem si, že mě přihraje, ale sám vystřelil a bránící Beneš jeho střelu tečoval. Balón se ke mně odrazil od brankáře a měl jsem lehkou práci při zakončení. Nakopl nás chvíli předtím vyrovnávací gól z pokutového kopu,“ povídal krajní bek. Překvapilo ho, že Teplice kopaly penaltu. „Situaci, která mu předcházela, jsem moc neviděl. Jen jsem si všiml, že rozhodčí ukázal na „desítku“, což nás potěšilo. Kladno ale bylo houževnatým soupeřem. Vytvářelo si hodně standardek,“ vykládal Rosa.

Kladenský brankář Roman Pavlík litoval bodové ztráty: „Moc to bolí. Dvě chyby a bylo hotovo. Sahali jsme po remíze, ale nemáme nic. Až na situace při obou gólech jsme přitom hráli dobře. Čekal jsem ze strany Teplic víc centrovaných míčů z hloubky pole.“

Reklama

Související témata: