Hlavní obsah

Spartě ani pohovory nepomohly, takže teď se i o druhou příčku třese

Věděli, co je čeká, tušili, že soupeř udělá všechno, aby je porazil, přesto na zlínské Letné v nedělním večerním televizním duelu padli. Jako již tradičně. „Tušil jsem, že musíme být nachystáni na všechno a i proto jsme měli s hráči před zápasem pohovory. Ani to ale nepomohlo,“ trpce přiznal kouč sparťanských fotbalistů Jozef Chovanec po první jarní prohře svého týmu. Pro Pražany krajně nepříjemné, neboť přišla v momentě nejméně vhodném...

Článek

I teoretická naděje na titul se rozplynula, to už Sparta ví. „Já o něm nikdy nemluvil a i při zmiňovaných pohovorech jsme hráčům připomínali, aby se soustředili sami na sebe a druhou příčku, na  níž jsme se pracně dostali a kterou musíme uhájit,“ odmítl letenský trenér Jozef Chovanec spekulace, že by se do hry a výkonu jeho svěřenců ve Zlíně mohl promítnout výsledek odpoledního duelu, který za nimi přiletěl z Edenu.

Slavia tam vstala z mrtvých, České Budějovice porazila a když Sparta vybíhala k televiznímu duelu na zlínskou Letnou, byl mezi oběma rivaly zase osmibodový rozdíl. Chovancovým svěřencům bylo jasné, že z případného souboje o titul v tu chvíli už úplně sešlo, neboť poslední kroky za obhajobou primátu už sešívaní udělají.

Hubník: Vzhůru jsme šilhali...

Ještě před cestou do Zlína se přitom nadějí na zdramatizování bitvy o titul živili. „Až dosud jsme se dívali hlavně na to, co se děje v tabulce za námi, teď už ale šilháme i vzhůru,“ přiznával Roman Hubník ještě ve čtvrtek, kdy Sparta v semifinále Českého poháru porazila doma Teplice. Vítězství Slavie nad Jihočechy vzalo ale iluze i jemu. Zvláště, když Sparta musela nakonec vyrukovat přece jen bez zraněného Řepky, což byl handicap mnohem větší, než si byli Pražané ochotni připustit.

Když totiž Řepka na podzim v šesti ligových zápasech absentoval, rozdala Sparta soupeřům velkoryse jedenáct bodů. Když na jaře v sestavě nechyběl, Letenští prohru nepoznali.

Řepka až příliš scházel

„Tomáš je personou na hřišti i v kabině, takže jeho absence byla hodně citelná. Přesto jsme chtěli a měli bodovat, protože nám jde o druhou příčku zaručující cestu do kvalifikace o Ligu mistrů. Zvláště, když se na nás Liberec sobotní výhrou nad Žižkovem bodově dotáhl, zejména v situaci, kdy při případné bodové rovnosti v jeho prospěch mluví lepší bilance vzájemných zápasů,“ odmítal i sparťanský stoper Roman Hubník, že by se výsledek Slavie na něm a celém mužstvu podepsal.

„Problém byl v tom, že Zlín v prvním poločase víc bojoval, neboť po rychlém gólu byl samozřejmě psychicky nahoře,“ glosoval nepovedené vystoupení Hubník. „Hlavní potíž ale byla v nesoustředěnosti našich hráčů,“ připomněl trenér Jozef Chovanec. „Víme, co nás na horké půdě ve Zlíně čeká, na utkání se připravujeme, přesto se necháme zaskočit iniciativou a úsilím domácích, takže celý první poločas,“ přidával rozladěně.

Ztráta, která může Spartu mrzet

Bodový výpadek ve Zlíně může totiž přijít jeho tým v závěrečném ligovém účtování draho. Aby totiž jeho Sparta skončila v tabulce druhá a dostala se do kvalifikace o Ligy mistrů, musí nasbírat o bod víc než Liberec, což vzhledem k programu posledních tří kol nebude vůbec snadné. Nemluvě o tom, že případnou výhrou v pondělním televizním epilogu na ostravských Bazalech se může do hry o druhou příčku ještě přihlásit i Mladá Boleslav.

S kým se Sparta a Liberec ještě v lize potkají?
28. koloSparta -BohemiansKladno - Liberec
29. koloSparta - JablonecLiberec - České Budějovice
30. koloMladá Boleslav - SpartaSlavia - Liberec

Reklama

Související témata: