Hlavní obsah

Jarolím probral Slavii bez své oblíbené metody bič a bič

Po 66 letech bude prvním trenérem, který dovede fotbalovou Slavii k obhajobě mistrovského titulu. Karel Jarolím se už může zase usmívat. Jeho tým porazil v neděli České Budějovice a Sparta padla ve Zlíně, takže červenobílí jsou pány situace. Pět minulých ligových duelů přitom nevyhráli a po středeční pohárové porážce se Slováckem kouč připustil, že jeho tým je na dně.

Článek

Po porážce od Slovácka jste moc času neměl. Použil jste před zápasem s Jihočechy svoji oblíbenou metodu bič a bič?

Myslím, že ani ne. Dívali jsme se na video a když jsem hráčům spoustu věcí ukázal, neměli vlastně čím argumentovat. České Budějovice jsme do žádné šance nepustili, na druhou stranu gólů jsme mohli dát víc než dva.

Pohovory po Slovácku prý byly hodně důrazné.

Já už si to nepamatuji... Ba ne, tyto věci patří jen do kabiny.

V čem byla Slavia proti Budějovicím jiná než v minulých týdnech?

Dlouho nám chyběla patřičná agresivita, tentokrát už jsme na hřišti zase působili jako tým. A konečně jsme otevřeli skóre my, neinkasovali jsme první jako v minulých zápasech. Byl to důležitý zápas, po sérii nezdarů by nám výhra měla hlavně psychicky pomoci.

Takže krize už je pryč?

Nemůžeme si myslet, že do dalších zápasů už nemusíme vložit tolik úsilí! Musíme dál pracovat jako tým. Věřím, že náš náskok dokážeme zhodnotit.

Bylo důvodem krize především uspokojení?

To je otázka pro hráče, já je na to upozorňoval. Někdo to však asi pojímal tak, že už se nemůže nic stát.

Hráči přiznávají, že proti Jihočechům hráli s větším zápalem než v předešlých zápasech...

V někom prostě agresivita je a někdo se prezentuje zase jiným způsobem. Když byl třeba v záloze Belaid, chyběl nám důraz nejen vpředu, ale záloha také navíc pouštěla soupeře na naši branku. A nebyl to jen jeho případ.

Belaid vás rozčílil s Mladou Boleslaví, když zahodil penaltu, přestože na ni nebyl určený. Fořt ji s Budějovicemi proměnil, hráči už asi dobře věděli, jak v takovém případě postupovat...

Samozřejmě. Belaida jsem dost kritizoval, na druhou stranu je pravda, že s Boleslaví nebylo na hřišti moc hráčů, kteří by měli odvahu za stavu 1:3 penaltu kopnout. Byli rádi, že si Tijani míč vzal.

K jistotě obhajoby stačí Slavii dva body, nebo remíza s Libercem
Matematika Slavie před závěrečnými třemi koly Gambrinus ligy je prostá. Tabulku vede o osm bodů před Spartou, s níž má lepší bilanci vzájemných zápasů, a Libercem. Se Slovanem na podzim prohrála 1:2 a ještě se s ním utká ve 30. kole. Z toho vyplývá, že k jistotě titulu potřebují červenobílí získat ještě dva body - nebo jen remizovat právě v závěrečném kole s Libercem. Již po případném vítězství na Žižkově v příštím kole tedy mohou červenobílí slavit. A pokud ještě budou Sparta a Liberec ztrácet, může se stát, že ani tři případné porážky už Slavii neublíží...Další soupeři už sešívané nedohoní, takže je jisté, že i v příští sezóně budou hrát v pohárové Evropě.
Závěrečný program:
Slavia (55)na Žižkově, v Teplicích, doma s Libercem
Sparta (47)doma s Bohemians, doma s Jabloncem, v Ml. Boleslavi
Liberec (47)v Kladně, doma s Budějovicemi, na Slavii

Reklama

Související témata: