Hlavní obsah

Delegáti se Wilfrieda zastali, jeho zlínskou kauzu bude přesto řešit disciplinárka

PRAHA

Televizní záběry situace, která po nedělním ligovém duelu Zlína se Spartou a fyzickém kontaktu mezi letenským útočníkem Wilfriedem a domácím podavačem míčů rozvířila fotbalovou hladinu, už jsou na světě. A hned dva! Disponuje jimi nejen Česká televize, ale i Prima. „Právě Prima nám je dává k dispozici,“ nechal se pro Sport.cz slyšet předseda disciplinární komise Alexander Károlyi a dodával, že ve čtvrtek jeho tribunál rozhodne o dalším postupu.

Článek

Fotbalový národ sedící v nedělním večeru u televizních obrazovek vůbec netušil, co se v hektickém závěru ligového duelu ve Zlíně vůbec odehrálo. Ke kontaktu mezi sparťanským útočníkem Wilfriedem a domácím klukem podávajícím míče totiž došlo mimo záběry kamer. Dokonce ani zlínský chlapec nebyl bezprostředně po zápase schopen říci, který z hráčů ho narazil na mantinel lemující hřiště.

Chlapec nevěděl, kdo do něho vrazil

„Nevím, ale sparťan to byl,“ líčil plačtivým hlasem mladý zlínský fotbalista situaci, kdy se mu v nastaveném čase za stavu 2:1 pro domácí snažil sparťanský útočník Wilfried rychle sebrat míč, který držel v rukou. Pražané prohrávali, dožadovali se rohového kopu a samozřejmě spěchali...

„Hlavní rozhodčí ocenil Wilfiredovo počínání žlutou kartou, což byl i podle mínění obou delegátů trest adekvátní,“ cituje předseda disciplinární komise Alexander Károlyi z písemností, které má k dispozici. „V zápise o utkání, který podepsali oba kapitáni, není navíc o zranění mladého podavače míčů ani zmínka.“

Ani delegáti o napadení nemluví

Až ex post se na světle světa objevila informace, že mladý zlínský podavač míčů byl nárazem na mantinel zraněn, narazil si žebra a musel být ošetřen lékařem.

„S Bonym jsem mluvil, o žádné napadení nebo snad úmyslné vražení do mladého kluka nešlo,“ zastával se svého svěřence i trenér Sparty Jozef Chovanec.

„Ani zpráva delegátů se o žádném fyzickém napadení nezmiňuje. Píše se v ní, že Wilfried vytrhl klukovi míč z rukou, ten se zapotácel a upadl na hrazení. O napadení nešlo, Wilfried mu podle mínění delegáta nechtěl ublížit,“ tlumočil Károlyi pro Sport.cz, co také v písemnostech stojí.

Žlutou mohlo vše skončit, ale...

„Není sice možné dodatečně nahlašovat zranění podavače míčů poté, co zápis podepsali oba kapitáni, ale i tak se budeme situací zabývat. A to přesto, že udělením žluté karty Wilfriedovi bychom mohli považovat incident za uzavřený,“ nechal se slyšet šéf fotbalové disciplinárky.

„Chceme si být jisti, zda došlo či nedošlo k fyzickému kontaktu a tudíž i Wilfriedově provinění, takže jsme si vyžádali i stanovisko Zlína obsahující informaci o zdravotním stavu podavače míčů, k dispozici budeme mít videozáznam, zprávu delegátů i třeba zápis rozhodčího. Jde totiž o mladého chlapce a při čtvrtečním zasedání chceme tudíž posoudit, zda u něho mohlo dojít k zdravotní a psychické újmě,“ řekl pro Sport.cz Alexander Károlyi.

Reklama

Související témata: