Hlavní obsah

Ostrava - Ml.Boleslav 0:2Trenér Uhrin prožil vítězný návrat na lavičku Mladé Boleslavi

OSTRAVA

Fotbalový kouč Dušan Uhrin mladší prožil při svém návratu do Mladé Boleslavi příjemnou i vítěznou premiéru. Středočeši vyhráli v Ostravě nad odevzdaným Baníkem 2:0 díky dvěma gólům mladíka Jana Chramosty, kterému navíc domácí gólman Buček další dvě stoprocentní šance ještě chytil. Ostrava za další bezkrevný výkon sklidila pískot, z posledních šesti kol uhrála jen bod a její propad tabulkou pokračuje.

Článek

Přes Bazaly se čtvrthodinu před utkáním přehnala velká průtrž mračen, která o pět minut odložila výkop, a podmočený terén v úvodu více seděl hostům. Nasáklá tráva jejich kombinace ještě zrychlovala a profitoval z toho i hbitý Chramosta, který si už v šesté minutě lehce obhodil Neuwirtha a obstřelil Bučka.

Z hostů pod staronovým trenérem Uhrinem vyzařovala fotbalovost. Boleslavský přechod do útoku byl daleko rychlejší, kombinace mnohem přímočařejší a tahem na branku vynikal zejména Chramosta, s nímž si stoper Neuwirth zoufale nevěděl rady. Ostravský bek to pocítil i ve 24. minutě. Chramosta se ho zbavil rychlou kličkou do protisměru, ale Kysela měl smůlu, že vyraženou střelu do sítě dorazil z ofsajdu.

Po půlhodině se sice Ostravští vymanili z tlaku, ale křečovitá snaha bez finálního řešení nechávala soupeře v klidu. Hostující pokutové území bylo pro Baník zapovězeno, Millera v 38. minutě vystrašila snad jen Lukešova teč, která gólmanovi doklouzala do náruče.

Už bez zraněného útočníka Papadopulose si Středočeši výsledek pojistili po devadesáti sekundách druhého poločasu. Chramosta znovu vyškolil Neuwirtha z rychlosti a sólo zakončil zkušeným lobem přes vybíhajícího Bučka. Na rychlost hostujících přihrávek v pondělí ostravská obrana nestíhala. Další jednoduchou sérií narážeček hosté rozebrali Baník hned vzápětí, ale Sylvestre místo prázdné branky trefil spoluhráče Pecku a Kyselovu dorážku z brankové čáry odvrátil Tomašák.

Špatný dojem z ostravského vystoupení nepomohlo rozptýlit ani dvojité střídání. Tím spíše, když Baník hrál od 51. minuty bez vyloučeného Pavlíka, který po druhé žluté kartě za faul na půlící čáře musel ven. Hosté nad odevzdaným soupeřem dále kralovali. Čistý hattrick měl v 68. minutě na noze Chramosta, ale Buček mu další vyloženou šanci zlikvidoval.

Uhrin si pochvaloval dodržení taktiky

Z dravého boleslavského útočníka se Neuwirthovi musela točit hlava. Čtvrthodiny před koncem si ho Chramosta znovu hravě přehodil na velkém vápně a jeho ránu levačkou Buček s námahou vyrazil. Nejlepší muž na trávníku se třetí trefy nedočkal ani v 87. minutě, když z pravé strany křížnou střelou o centimetry minul tyč.

První výhru po svém návratu k boleslavskému týmu ocenil jeho trenér Dušan Uhrin ml. „Chtěl jsem po hráčích, aby byli dobří takticky a oni byli. Musím pochválit stoperskou dvojici a celou obranu. K ničeho vážnému, s výjimkou jedné situace ve druhé půli, se domácí tým nedostal.“

Uhrin komentoval i výkon a góly Chramosty. „Jsem rád, že máme mladého střelce. Už dnes je výjimečný. Ale jde o to, aby se trefoval i v dalších utkáních. Musíme ho dát zpátky na zem, pokud to bude potřebovat.“

„Vítězství Mladé Boleslavi bylo snadné, sami jsme mu je umožnili. Takové góly a tak zbytečné vyloučení zhatí úplně všechno,“ povzdechl si trenér Verner Lička. „S výjimkou Otepky, jenž z osobních důvodů chce odejít, ostatní říkají, že chtějí zůstat. Ale někteří ani neběhají. Už se nemůžeme vymlouvat na špatnou psychiku,“ přitvrdil v rétorice.

Baník Ostrava - Mladá Boleslav 0:2 (0:1)
Branky: 6. a 47. Chramosta. Rozhodčí: Drábek - Chytil, Drastík. ŽK: Pavlík - Pecka. ČK: 51. Pavlík. Diváci: 3013.
Ostrava: Buček - Vácha, Neuwirth, Pavlík, Tomašák - M. Lička, Marek - Rajtoral (54. Otepka), Lukeš, Mičola (54. Metelka) - Zeher (75. Kraut). Trenér: V. Lička.
Mladá Boleslav: Miller - Kúdela, Procházka, Rolko, Kalina - Kysela, Hrdlička, Sylvestre (68. Opiela), Poláček - Papadopulos (35. Pecka), Chramosta. Trenér: Uhrin ml.

Reklama

Související témata: