Hlavní obsah

Fotbalisté Sparty vyhráli, takže Slavia musela oslavy titulu odložit

PRAHA

Slavia musela nakonec oslavy mistrovského titulu odložit, i když v nedělním večeru jí chybělo jen pět minut, aby primát držela po roce zase v rukou. Fotbalisté Liberce totiž odpoledne jen remizovali na Kladně, Sparta hrála ještě v 85. minutě s Bohemians bez gólů. Jenže pak dal letenský benjamínek Václav Kadlec gól, Letenští vyhráli a uchovali si tak naději bitvu o ligový primát ještě zdramatizovat.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Marek Kulič ze Sparty (uprostřed) je faulován Tomášem Fenykem z Bohemians.

Článek

Slavia sice hraje malé pražské derby na Žižkově s Viktorií až v pondělí odpoledne za asistence televizních kamer, obhajobu mistrovského titulu však mohla slavit už v neděli v noci. Liberec se bitvy o titul dobrovolně vzdal remízou v Kladně, jenže Sparta nakonec Bohemians gólem Kadlece pět minut před koncem porazila a sešívaní museli oslavy titulu odložit.

Přesto ho mají na dosah. Pod žižkovsku televizní věží jim stačí v pondělním televizním epilogu k 28. kolu s domácí Viktorií jen remizovat a mistrovský titul obhájí. Pro "sešívané" to bude obrovská událost, neboť něco podobného dokázal s červenobílým týmem naposledy Emil Seifert před dlouhými 66 lety.

Kdy může Slavia slavit obhajobu titulu?
V pondělí odpoledneStačí jí remíza, neboť Liberec získal v Kladně jen bod. Sparta sice Bohemians porazila, ale i kdyby ve zbývajících zápasech Slavii bodově dostihla, mluvila by lepší bilance vzájemných zápasů pro sešívané.
V dalších týdnechPokud by na Žižkově prohrála, protože Sparta získala tři body a slávistické oslavy by tudíž musely být odloženy.

Situace u dna tabulky se hodně komplikuje pro Příbram, která prohrála na severu Čech s Jabloncem 0:4 a navíc dohrávala jen o deseti. Štochl totiž viděl červenou a musel ze hřiště. To Zlín v Olomouci znovu oživil naději na záchranu, neboť si odvezl cenný bod. A měl dokonce na výhru, neboť Bača spálil vyloženou šanci, Musil rovněž, ale nakonec jako první skórovala Olomouc hrající o účast v pohárové Evropě. Hořava dostal Hanáky do vedení, ovšem Bača vyrovnal, takže Zlín pořád žije. Ba co víc - na Příbram už ztrácí jen dva body.

České Budějovice s Ostravou prohrávaly, ale brankou Mezlíka v prvním a dvěma góly Sedláčka ve druhém poločase skóre otočily, takže jsou zachráněny.

Bezgólová remíza má cenu zlata i pro Kladno, které se po nerozhodné partii s Libercem přiblížilo zase o pořádný kus záchraně, zato Severočeši si zkomplikovali cestu za druhou příčkou znamenající účast v kvalifikaci o Ligu mistrů.

V boji o účast v Poháru UEFA ovšem ztráceli i soupeři Liberce. Mladá Boleslav po infarktovém závěru totiž jen remizovala s Plzní, když sama dala gól ve třetí minutě nastaveného času a naopak inkasovala dokonce v šesté minutě prodloužení. Zato Teplice nakonec vydřely cenný bod v Brně, když vyrovnávací branku vstřelily tři minuty po naplnění normální hrací doby.

Program 28. kola fotbalové ligy:
Neděle:
Jablonec - Příbram 4:0on-line
Branka: 29. Hloušek, 52. z pen. Pavlík, 56. Haurdič, 90. Lafata.
Kladno - Liberec 0:0on-line
Brno - Teplice 1:1on-line
Branka: 60. Živný - 90.+ 3.Hesek
Mladá Boleslav - Plzeň 1:1on-line
Branka: 93. Kudela - 96. Limberský.
Olomouc - Zlín 1:1on-line
Branky: 63. Hořava - 83. Bača.
České Budějovice - Ostrava 3:2on-line
Branky: 53. a 57. Sedláček, 38. Mezlík - 21. a 74. Mičola.
Sparta - Bohemians 1:0on-line
Branku: 85. Kadlec.
Pondělí:
(17:15) Viktoria Žižkov - Slaviaon-line

Reklama

Související témata: