Hlavní obsah

Sigma odmítla pohárovou Evropu, Zlín zase záchranu

OLOMOUC

Oběma soupeřům šlo o hodně a tomu odpovídalo i dění na hřišti. Dělba bodů ale z pohledu obou prakticky nic neřeší. „Ve hře o pohárovou Evropu pořád zůstáváme. Musím ale přiznat, že výkony některých hráčů neodpovídaly tomu, abychom hráli o nejvyšší příčky,“ konstatoval sebekriticky olomoucký kormidelník Zdeněk Psotka.

Článek

Zlínští byli 25 minut lepší, když Sigmu zaskočili aktivní hrou. Hrozili však vesměs jen ze standardek, ale ty si pozorně bránící Sigma uhlídala. Pořádnou šanci měli hosté jen v úvodu, když z blízka pálil Bača. Šustr se však překvapit nenechal.

Z domácích jako první zkoušel střelecké štěstí Ordoš. Z otočky po centru Melinha ale vysoko přestřelil. Lépe zamířil ve 33. minutě Kaščák, ale bombou z 18 metrů zatřásl jen břevnem. To již Hanáci měli výrazně navrch. Pěkný oblouček poslal na bránu také Hořava, ovšem rovněž těsně mimo. Tlak domácích stále sílil. Ve finální fázi jim ale chyběl moment překvapení. Zlínští však i přesto byli rádi, že nápor přestáli a do kabin šli za bezgólového stavu.

Po přestávce však zahrozili opět jako první. Prudký centr před Šustrovu bránu poslal Dostálek, nabíhající Čelůstka však míč trestuhodně minul. Nebezpečně vypadala i bomba Musila, ale ani ten se mezi tyče netrefil. Na druhé straně kontrovali ze stejným výsledkem rychlým brejkem Hubník s Ordošem, když nepřesně zakončoval Ordoš. V 63. minutě se však domácí už dočkali. Balón si středem hřiště perfektně potáhl Hořava a parádní bombou z 22 metrů k tyči nedal Baránkovi, který se natahoval, jak mohl, žádnou šanci.

Vyrovnat mohl o sedm minut později Musil, ale Šustr opět Sigmu podržel. O chvíli později měl štěstí, když ho při dělovce Dostálka zachránilo břevno. Hanáci se však nepoučili a za to je potrestal Bača, když do sítě usměrnil centr Dostálka.

„S ohledem na to, že nám chyběli čtyři hráči, musím svůj tým pochválit. Cením si i toho, že jsme po nádherném gólu Hořavy dokázali ještě vyrovnat. Síly sice docházely a střídáním jsme neměli šanci hru oživit, ale pořád jsme bojovali a to přineslo ovoce. Remíza je podle mého spravedlivá,“ tvrdil zlínský lodivod Ladislav Minář.

Zároveň však připustil, že ani z pohledu jeho mužstva nic neřeší. „Při porážce Příbrami jsme ztrátu na ni sice snížili na dva body, ale stejně máme horší vzájemnou bilanci. Velká pomoc ten bod proto není. Více mě ale štve, že jsme přišli o vykartovaného Čelůstku a zraněného Trubilu. Bojovat ale budeme dál. Dva poslední zápasy vyhrajeme, naši soupeři je prohrají a tak se zachráníme,“ nastínil optimální scénář pro svůj tým Minář.

.

Olomouc - Zlín 1:1 (0:0)
Branky: 63. Hořava - 83. Bača. Rozhodčí: Jech - Jiřík, Slavík. ŽK: Kaščák - Čelůstka, Dostálek, Novák. Diváci: 4487.
Olomouc: Šustr - Rossi, Hudec, Škerle, Heidenreich - Kaščák, Hořava - Hubník (84. Štěpán), Melinho (88. Petr), Janotka (62. Kobylík) - Ordoš. Trenér: Psotka.
Zlín: Baránek - Čelůstka, Kroča, Zbožínek, Trubila (34. Novák) - Musil, Zúbek, Dostálek, Lukaštík (70. Bačík) - Vyskočil (87. Elšík), Bača. Trenér: Minář.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články