Hlavní obsah

Příbram se po debaklu v Jablonci přiblížila sestupovému pásmu

Josef PešoutPrávo

Fotbalisté Jablonce si snadno poradili s Příbramí, které díky střeleckému koncertu ve druhém poločase uštědřili čtyřgólový výprask. „Po trochu nervózní první půli jsme se dostali do tempa. Hráči šli důsledně za vítězstvím a s chutí si zastříleli,“ těšil se z výsledku domácí trenér František Komňacký.

Článek

Hosté už po patnácti minutách ztratili zraněného stopera Müllera, jehož nahradil Mapanya Tshiabola. Ten šel na levý okraj obrany místo Nohýnka, který se přesunul do stoperské dvojice. Po půlhodině předvedli Jablonečtí první vážnější akci a hned z toho byl vedoucí gól. Haurdič utekl po pravé straně a zacentroval na Hlouška, který se hlavou trefil k tyči. Příbram si v závěru první půle vypracovala několik rohových kopů.

Nedlouho po změně stran J. Štochl fauloval v pokutovém území Hlouška, byl vyloučen a rozhodčí navíc nařídil penaltu. Domácí kapitán Pavlík ji s přehledem proměnil. O chvíli později přidal Jablonec bezradnému soupeři třetí gól, když z dálky skóroval Haurdič. Pro bosenského záložníka to byla premiérová branka v české lize. V nastaveném čase pak ještě zvýraznil přesvědčivé vítězství domácích Lafata.

„Zlomilo nás vyloučení a gól z penalty, který určil ráz zápasu. Pak se utkání jen dohrávalo a nebyli jsme schopni s nepříznivým stavem něco udělat,“ posteskl si příbramský kouč Petr Čuhel.

Jablonec 97 - Příbram 4:0 (1:0)
Branka: 28. Hloušek, 52. Pavlík z pen., 57. Haurdič, 90.+1 Lafata. Rozhodčí: Hrubeš - Večeřa, Košec. ŽK: Nechvátal. ČK: 52. Štochl (Příbram). Diváci: 3522.
Jablonec: Zich - Krejčí, Pavlík, Zábojník, Hamouz - Haurdič (84. Vukovič), Eliáš, Loučka, Hloušek (73. Valenta) - Klapka (68. Michálek) - Lafata. Trenér: Komňacký.
Příbram: Hruška - Plašil, Müller (16. Mapalya), J. Štochl, Nohýnek - Klesa, Nechvátal (52. Fantiš), Tarcal, Pleško (84. Kalabiška) - Borek, Huňa. Trenér: Čuhel.

Reklama

Související témata: