Hlavní obsah

Liberec v honbě za Ligou mistrů klopýtl v Kladně

Radek MalinaPrávo

Nečekanou ztrátu utrpěli Škorpilovi svěřenci v honbě za Ligou mistrů. Kladno nikdy v historii v nejvyšší soutěži Liberec neporazilo a ani v neděli zlou bilanci nezměnilo. Přitom tentokrát bylo herně lepší, Severočechy prahnoucí po druhém místě předčilo, ale gólově selhalo.

Článek

Domácí od začátku slušně kombinovali, ale v blízkosti svatyně Zlámala jim chyběla přesnost, navíc Severočeši precizně bránili. Kladenští tak byli gólů blízko jen v 19. minutě, když po Cigánkově přímém kopu napálil Bartoš odražený míč do tyčky.

Liberečtí dopláceli na malý důraz a laciné ztráty balónů, i proto zahrozili jen když Holeňák dlouhým pasem vlevo našel Blažka, který obešel Drska s Bartošem, ale Pavlík jeho pokus bravurně vyrazil.

Po přestávce si Kladno vytvořilo výrazný tlak. Roztáhlo hru do stran, dobře kombinovalo a dvakrát bylo blízko gólu. Nejprve se řítil na Zlámala osamocený Klinka, ale brankáře nepřehodil. Po Strnadově přízemním centru zprava pak Zachariáš míč jen lehce tečoval do tyče.

Liberečtí bez důrazu a pohybu nemohli myslet na překonání Pavlíka. Málem ho překonal Procházka, který srazil Keričův centr mezi tyče, ale kladenský gólman balón vyškrábl na břevno. Liberec ve finiši nasadil ještě Smetanu a hrál na tři útočníky, vytoužené vítězné trefy se však nedočkal.

Kladno - Liberec 0:0
Rozhodčí: Makovička. ŽK: Zachariáš - Dejmek, Gebre Selassie, Holeňák. Diváci: 2622.
Kladno: Pavlík - Bartoš, Drsek, Beneš, Procházka - Holub, Szabo, Strnad, Cigánek (78. Zoubele) - Zachariáš (82. Šilhán), Klinka.
Liberec: Zlámal - Janů, Košťál, Dejmek, Vulin - Gebre Selassie, Holeňák, Papoušek (54. Liška), Dočkal (72. Kerič) - Blažek, Nezmar (82. Smetana).

Reklama

Související témata: