Hlavní obsah

Miliónový kluk Kadlec zase spasil Spartu a odložil Slavii titul

PRAHA

Je to prostě miliónový kluk. Nejenže útočník Václav Kadlec představuje pro fotbalovou Spartu kapitál, ale už jí trefuje i body. Minule s Baníkem a nyní v duelu 28. kola Gambrinus ligy také s Bohemians Praha. Jeho gól na konečných 1:0 také znamená, že Slavia si na oslavy mistrovského titulu musí počkat minimálně do pondělí. Sparta si upevnila druhé místo.

Článek

Po odpolední remíze Liberce a také Mladé Boleslavi se letenské počty zjednodušily. Sparťani věděli, že pokud večer zvítězí, budou mít dvě kola před koncem ligy režii souboje o kvalifikaci Ligy mistrů zase ve svých rukou a budou si moci druhé místo uhrát sami. Navíc by mistrovskou korunovaci Slavie oddálili minimálně do pondělí.

Proti Bohemians také začali aktivně, srážela je však bolest posledních týdnů - nulová produktivita. Kulič se sice dokázal dostat za obranu, ale sám před Belaněm pálil vedle. Již ve 23. minutě si ošklivě zranil koleno Kladrubský a do šatny doputoval na nosítkách. Šance domácích tím nekončily, Kucka rozehrál po přímém kopu hlavičkový biliár, ale Kušnír ho v tutové pozici nedokázal zužitkovat. Mladý Kadlec pak zakončoval zblízka, ale Belaň stačil vyrazit na roh.

Hosté viděli, že Sparta má dost starostí sama se sebou. Spoléhali se na to, že když i s pomocí faulů hru rozkouskují, Letenští se neprosadí. Urbanův tým se tedy po přestávce zakopal na vlastní polovině, žádnou útočnou snahu ani nepředstíral a v obranné ulitě sledoval sparťanské trápení. Domácí se do šancí už ani nedostávali, Kulič zakončil svůj průnik nepřesně, Bergrovu střelu zdálky vyrazil Belaň na roh.

Slovenský gólman sparťany ničil dál, když už se dopachtili před jeho branku, dokázal i zázračnou robinzonádou balon vyrazit. Kpaituloval až pět minut před koncem, když střídající Piroska uvolnil Kadlece a ten stejně jako s Baníkem zajistil Spartě tři body. "Takovou defenzívu už jsme tady dlouho neviděli, takže jsme museli jít do rizika. Vzali jsme ho na sebe a dočkali se vítězného gólu," oddechl si letenský kouč Jozef Chovanec.

Bohemians si tak musejí na ligovou definitivu ještě počkat. "Doma jsme silní, takže kdo ví, třeba v příštím kole pomůžeme Spartě v utkání s Mladou Boleslaví... Taktiku jsme zvolili dobrou, věděli jsme, že musíme bránit. Když už zápas směřoval k remíze 0:0, přišla podivná chyba stoperů, zapomenutý Kadlec a gól. Škoda, ale život jde dál," litoval jeho protějšek Luboš Urban.

Sparta Praha - Bohemians Praha 1:0 (0:0)
Branka: 85. V. Kadlec. Rozhodčí: Hrubeš - Chytil, Handlíř. ŽK: Řepka - Fenyk, Grznár, Andronic, Obermajer. Diváci: 6264.
Sparta: Blažek - Kušnír, Hubník, Huber, Pamič - Berger, Kucka (75. Piroska), Kladrubský (23. Žofčák), Zeman - V. Kadlec, Kulič (61. Wilfried). Trenér Jozef Chovanec.
Bohemians: Belaň - Macháček (54. Eismann), Obermajer, Lencevič, Grznár - Novotný (75. Vošahlík), Zoubek, Demeter (67. Andronic), Dobeš, Fenyk - Kincl. Trenér Luboš Urban.

Reklama

Související témata: