Hlavní obsah

Jablonečtí ve třech kolech dali deset gólů

Josef PešoutPrávo

Deset vstřelených gólů v posledních třech zápasech. Takovou bilancí se mohou pochlubit fotbalisté Jablonce. Po třech trefách do sítě Plzně a Bohemians byli mimořádně střelecky úspěšní i proti Příbrami.

Článek

„Takovou gólovou úrodu jsem v Jablonci ještě nezažil. Ale nijak bych to nepřeceňoval. Kluci chtějí hrát fotbal směrem dopředu a ty góly jsou bonusem za plnohodnotný výkon v poli. Mám z toho dobrý pocit,“ pravil jablonecký trenér František Komňacký.

Na čtyřech trefách do příbramské sítě se podílel stejný počet hráčů. „I záložníci mají vůli chodit do šestnáctky a zakončovat. Nabádám je nejen k centrování, ale i ke střelbě. Potěšil mě hlavně Haurdič, který podal vynikající výkon. A jsem rád, že výbornou formu v poslední době zúročuje i Hloušek. Standard si drží Lafata a pevné nervy při penaltě prokázal kapitán Pavlík,“  říkal kouč Severočechů.

Příbram v Jablonci zklamala a zkomplikovala si situaci v boji o záchranu. „Po poločase jsme se říkali, že se budeme snažit vyrovnat a půjdeme dopředu. Kolikrát se nám to už v jiných zápasech povedlo. Ale druhý gól z penalty a vyloučení nás položily. To už se nedalo zvrátit,“ pokrčil rameny kapitán Daniel Huňa.

Dojem ze hry kazila i spousta nepřesných přihrávek. „Naše kombinace na jaře není nejlepší. Spíš jsme to zkoušeli na nakopávané balóny. V tréninku jsme se věnovali defenzivě, ale doufám, že se náš herní projev zlepší,“ uvažoval zkušený útočník.

Jak bude burcovat spoluhráče do posledních dvou kol? „Mladým hráčům nemohu nic vyčítat. Snaží se bojovat, ale od odborných věcí je trenér. Mým úkolem je mužstvo v kabině vyburcovat, abychom do příštího zápasu se Žižkovem šli s čistou hlavou. Debakl z Jablonce je už za námi. Pořád máme před patnáctým Zlínem náskok dvou bodů. A můžeme si tu záchranu uhrát sami,“ tvrdil Huňa.

Reklama