Hlavní obsah

Pojede Slavia ze Žižkova slavit obhajobu titulu do Edenu?

PRAHA

Pouhých pět minut scházelo, aby si fotbalová Slavia mohla v neděli v noci připadat podobně, jako Barcelona ve Španělsku nebo Inter Milán v Itálii. Nebýt sparťanského Kadlece, mohla slavit titul, aniž by kopla do míče. Letenské miliónové dítě ovšem gólem v 85. minutě sešívaným oslavy zkazilo, takže Jarolímův tým si musí titul vybojovat sám.

Článek

Pod žižkovskou televizní věží k tomu bude mít v pondělí odpoledne první příležitost. A kdyby to snad nevyšlo a Slavia bod mistrovské jistoty nezískala, přijdou příležitosti další. V sobotu v Teplicích a potom doma proti Liberci.

„Nespekuloval jsem, nekalkuloval, předem nic nepropočítával, na předčasný zisk titulu už teprve nemyslel. Já se dokonce ani v televizi na zápas Sparty s Bohemians nedíval, protože podstatnější než nějaká kdyby je náš zápas na Viktorce,“ nechal se slyšet slávistický kouč Karel Jarolím, že podobenství s Barcelonou či Interem ho ani ve snu nenapadla. Natož aby je přivolával.

„Oběma mužstvům bude na Žižkově jasné, o co hrají. Viktorka nás bude chtít porazit, aby dál živila naděje na záchranu, my ale budeme chtít vyhrát také, protože je nám všem jasné, o co hrajeme,“ nechtěl Jarolím slovo titul za nic na světě vyřknout.

Případné oslavy se přestěhují do Edenu

Ve skutečnosti ale Slavia zase až tolik pověrčivá není. Z kuloárů samozřejmě prosáklo, že pokud by na Žižkově potřebný bod mistrovské jistoty získala, plánuje přesun do svého fotbalového chrámu v Edenu, kde oslavy propuknou naplno. Bude k nim pořádný důvod, protože obhájit ligový primát se sešívaným podařilo naposledy před šestašedesáti lety, kdy na jejichu lavičce sedával legendární slávistický hráč a trenér Emil Seifert.

Na rozdíl od Jarolíma nedělalo jeho kolegovi ve službách Viktorky Zdeňkovi Ščasnému slovo titul problémy. „Slavia  bude chtít získat titul už u nás a její příznivci ji budou za bodovým ziskem určitě hnát. My se ale nevzdáváme. Dokud žijeme, budeme bojovat,“ avizoval Ščasný, který bude svůj tým i proti Slavii koučovat z tribuny.

„U nás to není problém, protože hráčská lavička je hned pod první řadou, takže kontakt s asistenty i hřištěm budu mít,“ neměl žižkovský kouč těžkou hlavu ze svého vyhnanství.

Kdy může Slavia slavit obhajobu titulu?
V pondělí odpoledneStačí jí remíza, neboť Liberec získal v Kladně jen bod. Sparta sice Bohemians porazila, ale i kdyby ve zbývajících zápasech Slavii bodově dostihla, mluvila by lepší bilance vzájemných zápasů pro sešívané.
V dalších týdnechPokud by na Žižkově prohrála, protože Sparta získala tři body a slávistické oslavy by tudíž musely být odloženy.

Reklama

Související témata: