Hlavní obsah

VIDEO: Vaniakovi stačí láhev bílého, Fořt se těší hlavně na pivo

PRAHA

Oddechli si, že dvě kola před koncem je druhý titul v řadě doma a můžou se vrhnout do víru mistrovských oslav. Na Žižkově si fotbalisté Slavie zajuchali s fanoušky, zařvali si v kabině a už koukali, jak se co nejrychleji přesunout do Edenu, kde teprve mistrovská noc vypukne naplno. „A bude pěkně dlouhá,“ ujišťoval Dušan Švento.

Článek

Kanonýr posledních dnů Pavel Fořt se o definitivu zasloužil výraznou měrou. A do kabiny doputoval téměř polonahý. „Všechno jsem rozdal. Zbyly mi jen elasťáky. A taky kopačky, protože ty budu na závěrečná dvě ligová kola potřebovat,“ usmíval se útočník, který si v zimě přijel pro titul z francouzského Toulouse.

„V důležitých zápasech s Českými Budějovicemi i na Žižkově jsem se vždy trefil dvakrát, takže můžu být spokojený,“ líčil hráč, jehož kouč Jarolím kdysi za porušení životosprávy poslal do béčka. A tak zněl na Viktorii pokřik „Pivo, vodka, becherovka, Pavel Fořt“, který se pomalu stává slávistickou legendou.

„Dnes v noci si určitě nejvíc užiju piva. Ani nevím, co je připraveno. To zorganizují ti zkušenější, co slavili titul už loni. Jenže ti staří kluci tolik nevydrží, až odpadnou, tak tu jejich roli převezmu,“ vyhrožoval Fořt s úsměvem do ucha k uchu.

Po jarním trápení sladký titul

Zkušený brankář Martin Vaniak mu dával za pravdu. „Jen ať se kluci rozšoupnou, já už v mých letech opravdu pít nepotřebuju. Mně stačí láhev dobrého bílého vína, dám si k němu něco dobrého a zazpívám si s nimi.“

Gólman má mimořádnou bilanci - za dva roky ve Slavii získal dva tituly, zahrál si Ligu mistrů i Pohár UEFA. Dostanou se červenobílí v příští sezóně do Ligy mistrů znovu? „Tak na to je ještě příliš brzy. Záležet bude na tom, koho koupíme, protože kádr určitě potřebuje posílit,“ poukázal Vaniak.

Oslavy staronoví mistři rozhodně neodbudou, a tak se asi jejich zbývající soupeři mohou těšit, že to proti Slavii budou mít na hřišti lehčí. „To bych netvrdil, věřím, že se na dva závěrečné zápasy v Teplicích a s Libercem ještě připravíme a půjdeme do nich s čistou hlavou,“ slíbil Dušan Švento, další ze slávistů, kteří mají druhý titul. „Obhajoba je vždy těžší. Letos jsme se na jaře trápili, o to je teď titul sladší,“ dodával slovenský rychlonožka.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články