Hlavní obsah

Kladrubský má zřejmě přetržený vaz, čeká ho dlouhá absence

Fotbalový reprezentant a záložník pražské Sparty Jiří Kladrubský utrpěl v nedělním ligovém utkání proti Bohemians Praha vážné zranění, kvůli kterému zůstane asi řadu měsíců mimo trávník. Podle pondělního vyšetření má zřejmě přetržený zkřížený vaz v levém koleně a doba rekonvalescence se v takovém případě pohybuje podle sparťanského lékaře Jiřího Váchala od sedmi do 12 měsíců.

Článek

Třiadvacetiletý fotbalista však ještě má přece jen alespoň malou naději, že jeho zranění nebude tak závažné. "Magnetická rezonance podezření na utržený vaz totiž stoprocentně nepotvrdila, ovšem doktor Váchal tvrdí, že to přetržené je," řekl Kladrubský pro klubový web.

V následujících dnech ho tak čeká zákrok, který má definitivně stanovit diagnózu a další postup léčby. "Příští týden podstoupím artroskopii, která diagnózu definitivně potvrdí, nebo vyvrátí," uvedl letenský záložník, který má na kontě již také dva reprezentační starty. V této ligové sezoně patřil Kladrubský mezi nejstálejší hráče sparťanské sestavy - nastoupil do 27 z 28 utkání a vstřelil čtyři branky.

Reklama

Související témata: