Hlavní obsah

VIDEO: Morávka prodáme, do Edenu se nestěhujeme, řekl ředitel Bohemians 1905 Přibyl

PRAHA

Svým krédem se netajil. „Zastávám heslo, že my jsme tady pro Bohemku, ne Bohemka pro nás,“ svěřil se ředitel fotbalových Bohemians 1905 Lukáš Přibyl při úterním on-line chatu se čtenáři Sport.cz, při němž odpovídal nejen na otázky dotýkající se návratu klokanů na prvoligovou scénu.

Článek

Spousta čtenářů - a nejen pravověrných příznivců klokanů - byla zvědava, v jakém stádiu jsou momentálně všechny soudní spory a pře mezi Bohemians 1905 a střížkovským klubem, který má v názvu rovněž Bohemians.

„Neustálé politické a soudní útoky z druhé strany mi berou sílu. Těm lidem vůbec nejde o fotbal a o fanoušky, ale jen o peníze a nějaká Bohemka je jim ukradená. Osobní ego a peníze jsou zde stavěny nad zájmy klubu, což je trochu nerovný boj. Někdy jsem z toho fakt už na dně,“ svěřil se Přibyl, který přišel k Botiči před dvěma lety z pražské Sparty, protože neodolal volání srdce.

Parazitováním na jménu Bohemky štvou lidi

„Kdyby se Střížkov jmenoval Střížkov, tak mu lidi v první lize přejí, protože je to malý pražský klub. Když se snaží parazitovat na jménu Bohemky, tak si proti sobě poštve lidi. Nechápu, proč na tom trvají. Je to o osobním egu,“ dodával: „Na fámě, že se oba kluby budou spojovat, není nic pravda."

Ředitel Bohemians 1905 uklidnil příznivce klokanů, když popřel, že by jeho klub nemohl nakládat s financemi utrženými za prodej hráčů.

„Není to pravda. Bylo avizováno, že nemůžeme nakládat s penězi zinkasovanými  za přestup Kadlece do Sparty, ale ty do klubu normálně přišly a už jsme je utratili.  V tuto chvíli nás nic neomezuje, otázkou ovšem je, co se bude dít, až přijde přestupní období. Zatím je v platnosti předběžné opatření, že hráči, kteří byli v konkursu, což se z áčka týká pěti fotbalistů, mohou být prodáni jen se souhlasem správce konkursní podstaty,“ vysvětlil Přibyl.

Stěhování do Edenu není v plánu

Stejně tak mladý šéf klokanů popřel, že by se mužstvo po postupu do ligy muselo stěhovat z Ďolíčku do sousedního Edenu. „Připravujeme všechno, abychom ligovou sezónu odehráli u nás v Ďolíčku. Jde totiž o vyhřívaný trávník, který samozřejmě nemáme, takže o výjimce jednáme se svazem. Myslíme si totiž, že by ze stěhování do Edenu nevzešlo nic dobrého ani pro Slavii, ani pro nás.“

Odchod mladé dirigenta Jana Morávka naopak potvrdil. „Honza Morávek je až do léta hráčem Bohemky, ale už jsme říkali předem, že toto přestupní období je první, kdy by mohl přestoupit. Předpokládáme, že se tak stane,“ uvedl Lukáš Přibyl v on-line chatu na Sport.cz a prozradil, že před ligou k posílení kádru pravé Bohemky určitě dojde.

„Posilovat budeme, ale nijak zásadně. Rádi bychom přivedli dva tři hráči především do zálohy.“

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články