Hlavní obsah

Tři trenérská jména pro Baník - Uhrin starší, Koubek a Pecko

OSTRAVA

Tři jména se nejčastěji skloňují v souvislosti s novým trenérem ostravského Baníku - kouč vicemistrů Evropy Dušan Uhrin starší, Miroslav Koubek a také Ladislav Pecko. Generální manažer Verner Lička je však tajemnější, než hrad v Karpatech, zmiňovaní trenéři, které Sport.cz oslovil, nechtějí námluvy také komentovat.

Článek

Lička je tajemný a za nic na světě jméno budoucího trenéra fotbalového Baníku prozradit nechce. „Jednání s konkrétním odborníkem jsou v závěrečné fázi. Jeho jméno ale zatím neřeknu,“ nechal by se třeba jen pro náznak jména na skřipci natahovat.

Podle informací Sport.cz a Práva bude novým koučem prvoligového týmu z Bazalů někdo z trojlístku Ladislav Pecko, Dušan Uhrin starší a Miroslav Koubek.

Pecko před týdnem přivedl na Slovensku Slovan Bratislava k mistrovskému titulu, o Uhrinovi starším se spekuluje od chvíle, kdy se v Baníku začalo mluvit o „libereckém modelu“ se starším zkušeným koučem a ambiciózním asistentem, jímž by měl být Radoslav Látal, Koubek postoupil do ligy s Kladnem a nyní je krok od stejného úspěchu s Čáslaví.

„Nebudu podobné spekulace komentovat, plně se teď věnují Čáslavi a koncentruji se na závěr druhé ligy, během něhož nám půjde o druhou příčku zaručující postup do nejvyšší soutěže,“ nechal se pro Sport.cz slyšet ambiciózní kouč Miroslav Koubek. Už ale pochopitelně nedodal, že s Čáslaví sice postup na trávníku vybojovat může, ale na ligové scéně se s ní těžko objeví, neboť klub nedostal právě ve středu licenci.

Lička  prozradil, že nový trenér si přeje posily na třech místech budoucí základní sestavy. „Taková je i naše představa, v tom jsme se shodli,“ pravil. Nastupující kouč by měl mít konečné slovo při rozhodování, kteří současní fotbalisté Baníku v klubu zůstanou.

„Mělo by to být nejpozději ihned po posledním ligovém utkání v Kladně, hned po něm totiž hráči nastupují na dovolenou a musejí vědět, na čem jsou,“ podotkl Lička. Jisté zatím je, že z Baníku odejde Otepka a do Plzně se vrátí Střihavka.

Reklama

Související témata: