Hlavní obsah

Příbram - Žižkov 3:0Huňa režíroval sestup fotbalistů Žižkova

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Borek 1 : 0
15. Klesa 2 : 0
90. Wágner 3 : 0

PŘÍBRAM

Fotbalisté Příbrami ve 29. kole Gambrinus ligy poslali Žižkov do druhé ligy už během prvních patnácti minut zápasu, když u dvou gólů byl Huňa. Domácí však ani po konečné výhře 3:0 ještě jistou záchranu nemají. „Povedl se nám začátek zápasu. Tři body jsou dalším krokem k záchraně, ale hotovo není,“ konstatoval kouč domácích Petr Čuhel.

Článek

Oba trenéři museli vzhledem ke kartám a zraněním improvizovat v sestavách. Domácím se však splnilo přání dát brzy gól. Huňa sebral míč Coreovi, po třicetimetrovém sprintu našel Borka a ten trefil pozemi přesně k levé tyči. Vzápětí Bartalský zkrotil Fantišovu střelu.

Hosté začali hrát na tři útočníky, ale za sebou měli děravou obranu. Huňa si zpracoval dlouhý míč, dvakrát prováhal šanci ke střele, ale našel Klesu, který se trefil rovněž k levé tyči. Domácí pak zbytečně přenechali hostům střed hřiště, ale ti jejich branku vážněji neohrozili. Klesa mohl přidat třetí gól, ale po přihrávce Pleška těsně minul.

Žižkov začal druhou půli aktivněji, ale Strakův gól sudí pro ofsajd neuznal. Při ojedinělém protiútoku domácích a rohovém kopu Borek hlavou protáhl Bartalského a v další šanci pak pálil nad branku a Huňa po brejku mířil jen do brankářových rukavic podobně jako později hlavou Fantiš. Když pak velkou šanci spálil Ujec a domácí Wagner se trefil hlavou, bylo hotovo. „Nezvládli jsme začátek zápasu, Příbram si to pak pohlídala,“ řekl asistent trenéra Viktorie Boris Kočí

1. FK Příbram - Viktoria Žižkov 3:0 (2:0)
Branky: 9. Borek, 15. Klesa, 90. Wágner. Rozhodčí: Makovička - Wilczek, Slavík. Bez ŽK.
Příbram: Hruška - Plašil, Nohýnek, Penc, Pleško - Klesa (90. Oguzhan), Borek, Tarczal, Kalabiška (84. Šmejkal) - Huňa, Fantiš (77. Wágner). Trenér: Čuhel.
Žižkov: Bartalský - Pilař, Besta, Gabriel (46. Kučera) - Palát, Corea, Vozábal (46. Koukal), Xavier - Pospíšil (66. Ujec), Straka, Kalod. Trenér: Kočí.

Reklama

Související témata: