Hlavní obsah

Plzeň - Kladno 1:0Plzeň přehrála neškodné Kladno, to se strachuje o záchranu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
64. Navrátil 1 : 0

PLZEŇ

Plzeň doma jednoznačným způsobem přehrála Kladno, které bylo totálně neškodné a domácího Ticháčka v brance prakticky neohrozilo. I proto se Středočeši po vítězství konkurentů strachují o záchranu.

Článek

První dějství mělo jednoznačný průběh. Kladenští byli v každém souboji minimálně o krok později, chyběl jim důraz, přesnost i myšlenka. Jakákoliv kombinace neexistovala a s výjimkou rychlého Cigánkova výpadu po levé straně zakončeného nepřesnou střelou byl Ticháček bez starostí.

Zato domácí hrající bez jakýkoliv starostí excelovali. Horváth rozdával přesné přihrávky, Petržela dělal z levé kladenské strany trhací kalendář, a tak byla hostující defenziva pod permanentním tlakem. Jen výborně pozičně hrající Drsek, který společně s Benešem neomylně odvracel vysoké míče, a pohotový Pavlík, drželi naděje Kladna na bodový zisk.

Už v druhé minutě totiž po centru Horvátha odkopl Drsek míč z brankové čáry před Krbečkem, po čtvrthodině vyrazil křížnou střelu Koláře z levé strany Pavlík, vzápětí trefil Petržela tyč. Přehlídka kladenské marnosti pokračovala, a tak Západočeši pokračovali v útočných manévrech. Leč Kolář ve vyložené šanci trefil jen Pavlíka do nohou, Horváth trefil z rohu břevno a Ševinského hlavičku pod břevno vyrazil v poslední chvíli Pavlík.

Po obrátce se poměr sil nijak nezměnil. Plzeň dál výborně kombinovala a vytvářela si další šance. Nejprve se Lecjaks řítil sám na Pavlíka, ale ve stoprocentní pozici trefil jen nohy padajícího gólmana. Pak chyběla Západočechům opakovaně přesnější koncovka. Když se nemohli prosadit útočníci, rozhodl obránce: rohový kop Lecjakse hlavou přizvedl Horváth a hlavičkující Navrátil pokořil Pavlíka.

Plzeňští pak zejména díky aktivnímu Petrželovi s Kolářem měli několik slibných příležitostí, ale žádnou díky absenci lepší finální přihrávky nevyužili. A když se Kolář dvakrát řítil od půlky sám na Pavlíka, vždy vhodný okamžik ke střele prováhal. Ale protože domácí s jistotou odvraceli všechny centrované míče Kladna snažícího se o vyrovnání, těsné vítězství uhájili.

FC Viktoria Plzeň - SK Kladno 1:0 (0:0)
Branka: 64. Navrátil. Rozhodčí: Královec - Moudrý, Kovařík. ŽK: Rada - Procházka, Bartoš, Drsek, Zoubele, Beneš. Diváci: 2735.
Plzeň: Ticháček - Ševinský (64. Mlika), Navrátil, Hájovský, Lecjaks - Petržela (89. Presl), Kolář, Rada, Horváth (90+2. Halama), Jiráček - Krbeček. Trenér: Vrba.
Kladno: Pavlík - Bartoš, Beneš, Drsek, Procházka - Holub (58. Hajník), Strnad, Szabo, Cigánek (71. Zoubele) - Klinka, Zachariáš (46. Šilhan). Trenér: Hřídel.

Reklama

Související témata: