Hlavní obsah

Sparta se kontumace za start Kadlece nebojí, Mladá Boleslav tuplem ne

PRAHA

Postih od disciplinární komise, po sportovně technické stránce pak v nejhorším případě i kontumace zápasu s Jabloncem. Toto riziko na sebe vzala fotbalová Sparta, když nasadila v předposledním ligovém kole Václava Kadlece, který se omluvil z kvalifikace ME do 19 let. Podobně je na tom ostatně i Mladá Boleslav, která dalšího mladíka Jana Chramostu do bitvy o poháry rovněž vyslala.

Článek

Rozhodne o obsazení druhého startujícího v kvalifikaci Ligy mistrů kontumace? To by byl gól... „Pokud bychom se měli něčeho obávat, tak by asi Václav Kadlec nebyl na hřišti,“ vyjádřil stanovisko Sparty mluvčí Ondřej Kasík.´

Chovanec dostal od vedení zelenou

„O Kadlecovi se toho v týdnu napsalo až až, takže já už se k jeho případu nebudu vyjadřovat. Jenom dodám, že za dané situace nemáme jediného zdravého útočníka,“ posteskl si kouč Jozef Chovanec, který dostal od klubového vedení zelenou, aby juniorského reprezentanta na hřiště poslal.

„V kabině jsme to nerozebírali, mě by se na názor nikdo ani neptal,“ pousmál se kapitán Sparty Patrik Berger.

Letenský klub vydal prohlášení v sobotu a víc už se vyjadřovat nechce. Podle Kasíka je na diplomatickou bitvu s ředitelem svazového reprezentačního úseku Jiřím Nevrlým připraven.

„S Kadlecem je v jeho věku nutné pracovat velmi citlivě. S přístupem Sparty však nekoresponduje přístup reprezentačního oddělení ČMFS. Kadlec byl během jara nominován již do třetího různého mládežnického výběru! Takové rozhodnutí považujeme za vysoce nestandardní krok, který by mohl poškodit sportovní růst jednoho z největších talentů českého fotbalu,“ stojí si za svým personální ředitel klubu Jakub Otava.

Uhrin prozradil, proč mohl hrát Chramosta

Ani Mladá Boleslav se pohrůžek pronesených ředitelem reprezentačního úseku ČMFS Jiřím Nevrlým nezalekla a mladíka Jana Chramostu na Žižkově proti střížkovským Bohemians postavila. A to přesto, že Nevrlý už s předstihem vyrukoval s tím, že kauzu kolem mladoboleslavského mladíka, který měl startovat v barvách reprezentační devatenáctky v Estonsku, předal Károlyiho disciplinárnímu tribunálu.

"Proč by nemohl nastoupit?" tvářil se na oko udiveně staronový kouč Středočechů Dušan Uhrin mladší. "Bude povolán do jedenadvacítky, takže nic nebránilo tomu, aby za této situace za nás hrál," prozradil, jak Středočeši vyzráli na Nevrlého a strahovskou generalitu.

"Nechci s kluby bojovat, jen žádám, aby pravidla platila pro všechny bez rozdílu. Musím hájit zájmy svazu a reprezentací, které pak takovým jednáním, kdy kluby neuvolní své hráče, trpí," trvá ovšem na svém Jiří Nevrlý a čeká, že ve čtvrtek Károlyiho disciplinárka případ obou hráčů projedná.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články