Hlavní obsah

Nezaváděj sem maďarské metody, blbečku, vystartoval Urban na Uhrina

Zdeněk PavlisSport.cz

Vášně zase vzplály. Téměř jako po každém z posledních zápasů Mladé Boleslavi, i když tentokrát se stal terčem nadávek staronový trenér Středočechů Dušan Uhrin mladší. „Ty mně nebudeš podávat ruku, blbečku?! Nezaváděj sem maďarské metody!“ obořil se na něho kouč Bohemians Luboš Urban v momentě, kdy po ligovém duelu oba trenéři vstupovali do místnosti, kde měla proběhnout tisková konference.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Trenér fotbalistů Bohemians Praha Luboš Urban se po utkání s Mladou Boleslaví pustil do kouče Dušana Uhrina juniora.

Článek

U slovní přestřelky zůstalo. Naštěstí. A ex post i na Urbanovu omluvu došlo. „Za blbečka se omlouvám, ale já musel reagovat,“ snažil se kouč Bohemians objasnit, proč emoce propukly naplno a on se snížil k nadávkám. A dokonce na fóru, což bylo přece jen trochu silné kafe!

Urban: Copak takový pokyn patří na hřiště?

„Zoubek ležel na hřišti, my zakopli balón, takže bych předpokládal, že nám ho soupeř vrátí. Jenže kolega na své hráče křičí: Nedávejte jim ho! Copak to je férové? Cožpak to patří na hřiště? Co kdyby měl Zoubek zapadlý jazyk a potřeboval lékaře?!“ vysvětloval Urban, proč si šli s Uhrinem juniorem po krku. „A pak ještě řekne, že mně nepodá ruku...“

„Zoubkovi nic nebylo, sbíral se ze země a jazyk rozhodně zapadlý neměl,“ argumentoval Uhrin junior. „Vůbec by stálo za to spočítat, kolikrát za zápas ležel,“ přidával staronový mladoboleslavský kouč.

„Copak ty si doktor?“ obořil se na něho nabuzený Urban.

Zoubek: Trenére, mrkněte na video!

Mladý Uhrin už další kolegovu invektivu neglosoval, zato David Zoubek, kolem něhož se vášně rozhořely, s nadhledem doznal: „Rolko mě sice trefil loktem do žeber, ale faul to nebyl, protože sudí ho nepískal. A já neměl k polehávání důvod, protože jsem věděl, že mě odnesou ze hřiště a v hektickém závěru se budeme bránit jen v deseti.“

I on se nakonec ale neubránil a s odcházejícím trenérem Dušanem Uhrinem se do debaty pustil. Samozřejmě na téma penalty, kterou v první půli vyrobil a jež se zdála Středočechům moc a moc přísná. Nebo dokonce přifilmovaná.

„Trenére, faul to byl. Šel jsem si pro házený aut a Hrdlička mě držel za dres. Sudí byl blízko a viděl to jasně. Mrkněte na video,“ pokřikoval na mladoboleslavského kouče odcházejícího z tiskové konference.

Samozřejmě že se Zoubkovi okamžitě doneslo, že si Uhrin postěžoval na jeho neustálé polehávání na trávníku. „A že Chramosta také ležel v jednom kuse, o tom se nemluvilo? A my si přitom slovem nestěžovali,“ oplatil útok útokem.

„Byl to vypjatý zápas, neboť my potřebovali body k záchraně, zatímco hosté k cestě do pohárů. Proto byl závěr vyhecovaný,“ dodával David Zoubek smířlivě, aby trochu zklidnil vypjatou atmosféru, jež pod výhře Bohemians nad Mladou Boleslaví pod žižkovskou televizní věží vládla.

Reklama

Související témata: