Hlavní obsah

Slávisté po oslavách potvrdili titul vítězstvím v Teplicích

TEPLICE

Už v roli ligového mistra přijeli fotbalisté pražské Slavie do Teplic. A zachovali se jako pravý vítěz soutěže. I po oslavách zápas zvládli na jedničku a pojistili si suverénní postavení v čele tabulky. „Do každého utkání jdu s cílem vyhrát a bylo tomu i tentokrát. Všechna střetnutí prožívám stejně, ale na rozdíl od minulých kol jsem mohl být klidnější,“ usmál se slávistický trenér Karel Jarolím.

Článek

Sestava Pražanů nebyla zdaleka ideální. „Vypadli nám Švento se Suchým, někteří další stabilní hráči zůstali jen na lavičce. Poprvé v lize jsem dal šanci brankáři Romanovsovi, který byl delší dobu mimo hru. A zápas se mu vydařil. Z toho, jak si povede, jsem neměl obavy. Totéž platí o dalších změnách ve složení mužstva. Ne všechno se podařilo, ale hráči prokázali, že mají kvality na to, aby hráli za Slavii. Podali jsme týmový výkon, se kterým musím být spokojen. Nechtěli jsme první vystoupení v roli mistra pokazit. Na to, že kluci měli za sebou oslavy titulu, odvedli maximum,“ rozebíral Jarolím počínání svých svěřenců.

Tepličtí fotbalisté přišli o naději dostat se do Evropské ligy z domácí nejvyšší soutěže. „Bohužel už nemůžeme skončit čtvrtí. O tuhle možnost jsme se připravili domácí porážkou se Slavií. Moc nás to mrzí,“ pokrčil rameny trenér Jiří Plíšek. „Co je platné, že by nám nahrály neúspěšné výsledky Mladé Boleslavi a Olomouce, když jsme nedokázali vyhrát vlastní zápas. I naší zásluhou to bylo zajímavé utkání ve vysokém tempu. Snažili jsme se o útočný fotbal, ale výsledek je pro nás negativní,“ pokračoval kouč.

„V prvním poločase jsme měli problémy s kombinací a pohybem Slavie. Postupně se nám povedlo srovnat herní krok a ve druhé půli jsme se dostávali do tlaku. Mareš a Hesek byli každý dvakrát v jasných šancích. A pak jsme inkasovali po hrubce. Scházelo nám potřebné štěstí, které přálo soupeři, jenž zaslouženě získal titul,“ líčil Plíšek.

Ani Tepličtí nebyli úplně kompletní. „Někteří hráči laborovali se zdravotními problémy. Mahmutovič nemohl nastoupit od začátku. Sáhli jsme ke střídání Vachouška a další členové kádru nebyli ani na lavičce náhradníků. Nevíme, jestli budou fit do středečního pohárového finále se Slováckem,“ připomněl trenér, že Severočechy ještě čeká vrchol sezóny. „Musíme se zlepšit v obranné i útočné hře. Hlavně je potřeba vyvarovat se chyb v defenzivě. A budeme věřit, že vstřelíme nějaký gól,“ dodal Plíšek.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články