Hlavní obsah

Příbram rozstřílela Žižkov, ale o záchranu se musí ještě poprat

PŘÍBRAM

Kapitán příbramských fotbalistů Daniel Huňa v sobotu perfektně režíroval svůj tým a dovedl ho k vítězství. Byl nejlepší na hřišti a přihrál na dva důležité gól v první čtvrthodině, které v podstatě poslaly Viktorii Žižkov do druhé ligy. Sám mohl dát minimálně dvě branky a zaútočit na titul krále ligových střelců. Osobní ambice však podřídil týmu. Právě on má největší zásluhu na tom, že Příbram je z trojice ohrožených týmů nejblíže k záchraně.

Článek

„Vůbec mě to nemrzí, protože podstatné je, že dáváme góly jako mužstvo a je jednou, kdo to je. Obou asistencí si vážím stejně, jako bych ty branky vstřelil sám. Důležitý je dobrý výkon a úspěch týmu. Titul krále střelců, byť k němu bylo blízko, jde stranou. Záchrana ligy je zkrátka víc, než moje osobní ambice,“ zdůraznil Daniel Huňa.

Přiznal ale, že informace o vítězství Zlína nad Brnem příbramským hráčům přeci jenom trochu pokazila radost z vítězství nad Žižkovem... „Na výsledky ostatních týmů jsme se neohlíželi, i když nás samozřejmě zajímaly. My jsme si řekli, že do zápasu se Žižkovem půjdeme na sto procent a uděláme všechno pro vítězství. To jsme splnili. Nebudu zastírat, že po vítězství přišlo malinké zklamání, ale pořád máme záchranu ve svých rukou. Budeme o ni bojovat do posledního zápasu, ale my jsme s takovým scénářem v podstatě počítali.“

Situaci v boji o záchranu vidí Huňa jasně: „Tabulka hovoří jednoznačně. Pořád máme dvoubodový náskok na Zlín a dotáhli jsme se na Kladno. Potřebujeme uhrát bod. Venku se nám moc nedaří, ale musíme to zlomit. Kdyby došlo při rovnosti bodů na minitabulku, jsme na tom z ohrožené trojice nejlépe. S Kladnem i Zlínem máme lepší vzájemné zápasy. Nepočítáme s tím, že by nám Brno něco ulehčilo. V sobotu budeme jako vždy spoléhat jen na sebe a hrát do poslední minuty. V těch dáváme často rozhodující góly. Venku se nám nedaří, ale věřím, že v Brně to zlomíme.“

Ofenzivní záložník Tomáš Borek odstartoval cestu k vítězství pěkným gólem už v osmé minutě. „Daniel Huňa vybojoval míč už na naší polovině. Krásně ho potáhl až na půlku Viktorie. Už  jsem si myslel, že dá čím na druhou stranu, tam byl myslím Tonda Fantiš, ale on si všiml, že jsem dobře rozběhnutý a mám před sebou víc volného prostoru. Krásně mi to přihrál a mně nezbylo, než balón dobře trefit. Spadl přesně k tyči. Gól nás pochopitelně uklidnil a důležité bylo, že jsme brzy přidali druhý po hodně podobné akci,“ popsal klíčové momenty Borek s tím, že v kabině si jinou možnost než vítězství nepřipouštěli.

Nad otázkou, zda Příbrami nekalí radost skutečnost, že ani tři góly do sítě Žižkova ještě ligu nepotvrdily, odmítavě zakroutil hlavou... „Nebere, protože jsme zvládli velice důležitý krok a boj o záchranu máme pořád ve svých rukou. Navíc kdyby došlo při rovnosti bodů k minitabulce s Kladnem a Zlínem, jsme na tom nejlépe. Musíme si to uhrát sami. Udělat alespoň bod. Věřím, že to dokážeme. Ukázali jsme, že fotbal hrát umíme a bojujeme do poslední minuty. Teď jde o to, abychom to ukázali i venku, kde se nám nedaří.“

Devatenáctiletý Tomáš Wágner nastoupil poprvé do ligového duelu a po třinácti minutách si hlavou připsal první ligový gól. „Je to parádní pocit. Poprvé v lize a hned gól. To je sen každého fotbalisty. Bohužel ještě nejsme zachránění, i když jsme vyhráli. Budeme makat do poslední minuty posledního kola. Věřím, že to vyjde,“ přál si mladý příbramský útočník.

„V pondělí dostanou hráči volno, v úterý budeme možná trénovat dvoufázově. Do Brna vyrazíme už v pátek. Určitě musíme zapracovat na útočné přechodové fázi. Nic speciálního nevymyslíme, ale Brno si prohlédneme na videu a připravíme se tak, abychom tam bodovali. Záchranu máme ve svých rukách a nesmíme ji pustit,“ zdůraznil kouč Příbrami Petr Čuhel, který v Brně hrával ligu.

Reklama

Související témata: