Hlavní obsah

Evropu máme ve vlastních rukou, zachovával i po prohře klid Uhrin

Zdeněk PavlisSport.cz

Přišel, aby Středočechy spasil. Aby zachránil mladoboleslavský sen o cestě do pohárové Evropy. Záchranářská mise Dušana Uhrina mladšího však dostala vážné trhliny! Po vítězství v Ostravě totiž jeho svěřenci ztratili nejprve dva body domácí remízou s Plzní a v sobotním předposledním kole dokonce prohráli na Žižkově se střížkovskými Bohemians. „Ale pořád máme všechno ve vlastních rukou,“ oddechl se mladý Uhrin, jemuž nahrály výsledky konkurentů.

Článek

Pro ambiciózní Středočechy štěstí, že jejich největší konkurenti v boji o pohárovou Evropu také ztráceli. Olomouc v Ostravě, Teplice doma se Slavií, Jablonec na Letné. I proto zachovával jejich trenér Dušan Uhrin mladší nadhled a klid, i když jeho svěřenci servírovali pod žižkovskou televizní věží fotbalovou bídu.

„Připadal jsem si, že nejsem na první lize. Bylo to podprůměrné utkání, v němž jsme nehráli dobře, ale i tak jsme si několik příležitostí vytvořili, takže duel remízou skončit mohl. Bohužel jsme ale prohráli,“ glosoval mladý Uhrin bídných devadesát minut..

Urban tvrdil, že byl na jiném fotbale

Už tak vytočeného domácího kouč Luboše Urbana, který ho při příchodu na tiskovou konferenci počastoval „blbečky“ a nařkl ho z „maďarských metod“, které zavádí do českého fotbalu, tím nadzvedl ještě víc.

„Tak to já jsem byl asi na jiném fotbale,“ nelíbilo se mu ani trochu Uhrinovo hodnocení zápasu.

Jenže mladý Uhrin se vytočil nenechal. Padesátitisícový flastr, který dostal za extempore po předchozím utkání proti Plzni, zřejmě působil.

„V první půli jsme byli pasivní, neběhali jsme a dobře jsme rozhodně nehráli. Nevím, čím to bylo,“ zaskočil ho výkon jeho hráčů.

Uhrin ví, že musí porazit Spartu

Kolegových invektiv si nevšímal, k čemuž mu určitě dopomohly výsledky konkurentů. „Relativně bychom měli mít situaci pod kontrolou. Musíme v posledním kole doma porazit Spartu, což nebude jednoduché, podstatné ovšem je, že cestu do pohárové Evropy máme pořád ve vlastních rukou,“ glosoval nečekanou ztrátu s Bohemians, kteří se výhrou nad Středočechy v lize zachránili.

„Jestliže jsem po výhře nad Ostravou říkal, že je to bomba, pak po vítězství nad Mladou Boleslaví musím přitvrdit - je to pecka,“ nenechal si střížkovský kouč Luboš Urban ujít možnost, jak si zdeptaného soupeře patřičně vychutnat.

Reklama

Související témata: