Hlavní obsah

Sparťanští fotbalisté Kladrubský a Kucka jsou po operaci

Sparťanští fotbalisté Jiří Kladrubský a Juraj Kucka jsou po operaci kolenních kloubů. U Kladrubského nakonec byla potvrzena původní diagnóza přetržených zkřížených vazů v levé noze, Kuckovi lékaři operovali poraněný meniskus v pravém koleně. Informoval o tom sparťanský mluvčí Ondřej Kasík.

Článek

Kladrubský si zranění způsobil v duelu s Bohemians, Kucka měl dlouhodobější potíže. Oba se teď ocitli na operačním stole v pražských Vysočanech, kde se o zákrok postarali kluboví lékaři Petr Novák a Jiří Váchal.

Nejdříve šel pod skalpel ve středu Kucka. "Pan doktor mi sesvorkoval meniskus, opravil chrupavku a ještě ten samý den mě propustil do domácího ošetřování. Večer to bolelo hodně, ráno už bylo ale koleno o hodně lepší a cítím se docela dobře," citoval fotbalistu klubový web.

Dnes byl operován Kladrubský, jehož potíže budou mít za následek delší rekonvalescenci. Lékaři totiž potvrdili, že Kladrubský měl přetržený vaz a podstoupil jeho plastiku. Podle klubu trval zákrok zhruba padesát minut a proběhl zcela podle plánu.

Délku rekonvalescence klub nespecifikoval, ale zvlášť u Kladrubského se počítá s několikaměsíční absencí.

Reklama

Související témata: