Hlavní obsah

Kladno je z ohrožených nejvýš, straší ho však bodové rovnosti

PRAHA

Žižkov už má po nadějích, závěrečný zápas s Plzní si zahraje jako jistý sestupující z fotbalové Gambrinus ligy. Do druhé ligy však musí zahučet ještě jeden klub. Před posledním kolem sestup hrozí ještě Kladnu, Příbrami a především Zlínu. Ten se sice v závěru sezóny neuvěřitelně vzchopil, možná však ožil až příliš pozdě.

Článek

Kdo společně s Žižkovem ještě jako druhý propadne peklu? Tato otázka stále znervózňuje tři týmy, které nemají jistotu záchrany. Nejdále k ní má Zlín. Ševci ztrácejí na Příbram s Kladnem dva body a jakýkoliv jiný výsledek než výhra v Jablonci je pošle o soutěž níž. Stačit jim však nemusí ani vítězství, to když Kladno porazí Ostravu a Příbram aspoň remizuje v Brně.

„Nikdo s námi už nepočítal, a to by mohla být naše výhoda. S nožem na krku hrajeme již delší dobu a zatím tyto zápasy zvládáme. Věřím, že podobně úspěšní budeme i v Jablonci a získáme tři body,“ burcuje kapitán zlínského mužstva Ivo Zbožínek.

Příbram má výhodnější výchozí pozici, protože ví, že i bodík získaný v Brně ji definitivně zachrání. Má totiž lepší vzájemnou bilanci se Zlínem. „Venku se nám moc nedaří, ale musíme to zlomit. Nepočítáme s tím, že by nám Brno něco ulehčilo. Budeme tam jako vždy spoléhat jen na sebe a hrát do poslední minuty. V těch dáváme často rozhodující góly,“ dodává příbramský kapitán Daniel Huňa odvahu sobě i celému týmu.

Hřídel spoléhá na domácí prostředí

Kladno je sice z ohrožených zatím v tabulce nejvýš, Středočechům ovšem bod stačit nemusí. V případě bodové rovnosti by na tom byl lépe Zlín. „Ani jsme se moc nevraceli k poslednímu nepovedenému utkání v Plzni, abychom se zbytečně nedostávali pod tlak. Celý týden se připravujeme na Baník. Není sice v dobré formě, ale nastupují za něj mladí hráči, kteří se chtějí ukázat. Věříme, že navážeme na naši dobrou bilanci v domácím prostředí a ligu pro Kladno uchráníme,“ líčí kladenský kouč Martin Hřídel.

Kdyby se v posledním kole radoval z výhry jen Zlín a oba jeho soupeři prohráli, spadli by kvůli horším vzájemným zápasům s Příbramí Kladenští. Také pokud by všechny tři týmy dosáhly na stejný počet bodů, v minitabulce by nejhůře dopadlo Kladno, neboť vstřelilo méně gólů než Zlín.

Týmy ohrožené sestupem
Kladno (31 bodů)
Hraje doma s Ostravou
Co potřebuje: Vítězství je jistota. Bod či porážka mu může stačit jen v případě, že Zlín nevyhraje.
Příbram (31 bodů)
Hraje v Brně
Co potřebuje: Bod je jistota. Má lepší bilanci vzájemných zápasů s Kladnem i se Zlínem, takže v případě bodové rovnosti s jedním z nich nebo i s oběma najednou by se zachránila.
Zlín (29 bodů)
Hraje v Jablonci
Co potřebuje: Musí vyhrát, ale jen to mu nestačí. Nesmí se stát, aby zároveň vyhrály také Kladno a Příbram. Díky lepší bilanci ze vzájemných zápasů se Zlín zachrání v případě, že by se rozhodovalo mezi ním a Kladnem nebo by všechny tři týmy získaly shodný počet 32 bodů.

Reklama

Související témata: