Hlavní obsah

Slavia blamáž odmítla, v rámci oslav titulu s Libercem remizovala

PRAHA

Sešívaní Spartu nepodrazili. Fotbalisté Slavie si nechtěli pokazit oslavy mistrovského titulu žádnou blamáží a duel s Libercem odehráli se ctí. Slovan nakonec neporazili, ale remízou na dálku dali klid i Spartě, která si druhé místo sama uhájila jasným vítězstvím v Mladé Boleslavi.

Článek

Začalo se pěkně zostra, ligový kanonýr Kerič hned v první minutě z úhlu prověřil Vaniaka. Slávisté měli hned na úvod šanci ještě větší, jenže Ivana ve 3. minutě přehodil nejen gólmana Zlámala, ale také prázdnou branku. Slavící mistry pak namíchl liberecký Liška, který zbytečně nešetrně zajel do brankáře Vaniaka a musel být rád, že za to viděl jen žlutou kartu.

Prvním aktem pomsty byl rovněž „žlutý“ faul Grajciara na hříšníka Lišku, další následovaly v podobě šancí domácích. Fořt a Švento ještě před odkrytou brankou promáchli, ve 21. minutě se však po nakrátko rozehraném přímém kopu opřel do míče Grajciar a jeho gól do šibenice byl vskutku mistrovský. Parádní trefou pohladil duši nejen všem slávistům, ale také sparťanům, protože v tu chvíli ztrácel Liberec na kvalifikaci Ligy mistrů už dva góly. Za chvíli bylo jeho manko ještě větší. Zatímco byl ošetřován liberecký stoper Košťál, Fořt ideálně odcentroval a Ivana s přehledem zvýšil na 2:0.

Závěr prvního poločasu přece jen přinesl zápletku. Liška snadno prošel po levém křídle, odcentroval a nekrytý Kerič zblízka zaznamenal svůj 14. gól v sezóně. Těsně před půlí pak ještě exslávista Gebre Selassie stihnul hlavou trefit břevno...

Fanoušci Liberce o přestávce rozvinuli veliký transparent „Střelcům vládne král Andrej XV.“, Kerič je však hned v úvodu druhého dějství nepotěšil. Když měl míč poslat do prázdné branky, svou další tutovku prováhal. V kanonádě tak zase pokračovali slávisté. Kapitán Brabec pumelicí málem smetl spoluhráče Fořta, Janda pak zatřásl břevnem.

Závěr se dohrával v klidu, jako by už Liberec ve zvrat nevěřil. Navíc dobře věděl, že Sparta vede v Mladé Boleslavi. Liberec se dočkal alespoň bodu, v poslední minutě se znovu trefil král ligových střelců Kerič a uzavřel svůj střelecký účet na patnácti gólech.

Slavia Praha - Slovan Liberec 2:2 (2:1)
Branky: 21. Grajciar, 32. Ivana - 44. a 90. Kerič. Rozhodčí: Drábek - Zlámal, Novák. ŽK: Grajciar - Liška, Kerič, Frejlach, Blažek. Diváci: 17 569.
Slavia: Vaniak - Grajciar, Brabec, Hubáček, Švento - M. Černý, Janda (80. Belaid), Volešák, J. Černý - Fořt (87. Pekhart), Ivana (63. M. Jarolím). Trenér Karel Jarolím.
Liberec: Zlámal - Gebre Selassie, Holeňák, Košťál, Vulin (75. Nezmar) - Dočkal, Gecov, Dort (61. Frejlach), Liška - Kerič, Blažek. Trenér Ladislav Škorpil.

Reklama

Související témata: