Hlavní obsah

Budějovice - Teplice 3:0Tepličtí náhradníci na Budějovice nestačili

MinutaMin. Tým Hráč Akce
34. Hudson 1 : 0
45. Benát 2 : 0
63. Sedláček 3 : 0

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Na základní sestavě Teplic v Českých Budějovicích bylo patrné, že už svůj cíl vítězstvím v Poháru ČMFS v této sezóně splnily. Oproti finále se Slováckem scházelo hned sedm hráčů včetně střelce Mahmutoviče i reprezentantů Kleina s brankářem Grigarem. Jihočeši si tak s náhradníky poměrně snadno poradili.

Článek

Skóre otevřel ranou z pětadvaceti metrů do horního levého růžku Teplické branky Hudson. „Byl to můj nejkrásnější gól v kariéře a mám obavu, že něco takového se mi hned tak znovu nepovede,“ sdělil Hudson. Hned v zápětí střílel těsně vedle Mezlík.

Druhou branku přidal těsně před přestávkou čerstvý reprezentant Petr Benát, jehož střelu nešťastně tečovali do branky dva obránci. Na vině třetího gólu byl především stoper Lukáš, který upadl s míčem v šestnátce a po přihrávce Mezlíka skóroval Sedláček.

„Ze začátku nás soupeř přehrával. Hodně nám pomohl první gól a ve druhém poločase už jsme Teplické přehrávali kombinačním fotbalem,“ zhodnotil zápas Pavel Tobiáš. Trenér Teplic Jiří Plíšek zmínil v hodnocení i absence v sestavě.„Nastoupili jsme bez sedmi hráčů základní sestavy, ale i přesto jsme měli hrát lepší zápas. Důvodem absencí byly hrozby žlutých karet u některých hráčů i zranění,“ poznamenal Plíšek.

30. kolo první fotbalové ligy:
Dynamo České Budějovice - FK Teplice 3:0 (2:0)
Branky: 33. Hudson, 45. Benát, 61. Sedláček. Rozhodčí: Adam - Teuber, Koval. ŽK: Lukáš. Diváci: 2985.
Č. Budějovice: Kučera - Laurinc (85. Nitrianský), Riegel, Homoláč, Žižka - Hudson, Hílek, Benát, Mezlík (88. Dobal) - Timm (75. Jasanský), Sedláček. Trenér: Tobiáš.
Teplice: Slavík - Vidlička (85. Jablonský), Smejkal, Lukáš, Rosa - Verbíř, Doležal, Vaščák (46. Briete), Stožický, Hašek (75. Melunovič) - Hesek. Trenér: Plíšek.

Reklama