Hlavní obsah

Jablonec - Zlín 6:1Jablonecká kanonáda smetla neškodný Zlín

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Michálek 1 : 0
15. Vukovič 2 : 0
25. Žůrek 2 : 1
28. Michálek 3 : 1
34. Hloušek 4 : 1
44. Loučka 5 : 1
48. Lafata 6 : 1

JABLONEC

Fotbalisté Zlína doprovodí Viktorii Žižkov do druhé ligy. V posledním kole naprosto propadli na hřišti Jablonce a při debaklu 1:6 inkasovali nejtěžší porážku za posledních 62 let. Jablonec o výsledku rozhodl již v první půli, ve které nastřílel pět gólů.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Smutný Martin Vyskočil ze Zlína po prohře 1:6 v Jablonci

Článek

Jablonečtí si proti neškodnému soupeři s chutí zastříleli a na cestu do druhé ligy mu nadělili šestigólový výprask. „Podali jsme cílevědomý výkon. Chtěli jsme rozptýlit pochybnosti, že proti celku bojujícímu o záchranu nebudeme hrát naplno. Zápas jsme měli zcela v režii a kromě výsledku mě těší i předvedená hra,“ dával najevo spokojenost s kanonádou trenér vítězů František Komňacký.

Domácí měli impozantní úvod. Hned z prvního útoku se ujali vedení, když rychlou akci zakončil Michálek střelou k tyči. Pak Hamouzovu ránu odvrátil Baránek na roh. Ale záhy přišel druhý gól Jablonce. Loučka našel na levé straně Hlouška, který přihrál do ideální pozice před branku Vukovičovi a pro něj nebylo problémem skórovat. Zlín za deset minut snížil díky Vyskočilovi.

Vzápětí však domácí znovu utekli na dvoubrankový rozdíl poté, co svůj druhý gól v zápase zaznamenal Michálek. Ve 34. min. předvedli výbornou útočnou spolupráci Lafata s Hlouškem, který chladnokrevně zakončil a zasadil Zlínu čtvrtý úder. A ještě před přestávkou se trefil i Loučka.

Jablonečtí pokračovali v úžasné produktivitě i po pauze, kdy Baránka překonal pohotovou hlavičkou Lafata. Pak se utkání už jen dohrávalo.

„Propadli jsme už na začátku. Po snížení nám svitla malá naděje, ale zlomil nás třetí gól. Výsledek je nakonec ostudný,“ konstatoval smutný zlínský trenér Ladislav Minář.

30. kolo první fotbalové ligy:
FK Baumit Jablonec - FC Tescoma Zlín 6:1 (5:1)
Branky: 2. a 28. Michálek, 15. Vukovič, 34. Hloušek, 44. Loučka, 47. Lafata - 25. Vyskočil. Rozhodčí: Makovička - Wilczek, Slavík. Bez ŽK. Diváci: 2485.
Jablonec: Špit - Zábojník, Hamouz, Pavlík, Krejčí - Hloušek, Eliáš (85. Valenta), Loučka, Michálek (73. Farkaš) - Vukovič (80. Černý ml.), Lafata. Trenér: Komňacký.
Zlín: Baránek - Kroča, Zbožínek, Čelustka, Trubila - Šmahaj (60. Šrom), Zúbek (31. Elšík), R. Dostálek, Vyskočil - Kroupa, Bača (10. Žůrek). Trenér: Minář.

Reklama