Hlavní obsah

Brno - Příbram 1:2Příbram po 40 zápasech venku uspěla

MinutaMin. Tým Hráč Akce
66. Klesa 0 : 1
72. Nohýnek 0 : 2
74. Dvorník 1 : 2

BRNO

Příbram ukončila venku nelichotivou sérii čtyřiceti zápasů bez výhry a zachránila se mezi elitou. Tři body k udržení nakonec ani nepotřebovala, protože předposlední Zlín zkolaboval v Jablonci. „Jsem šťastný, že jsme v Příbrami ligu udrželi. Snažili jsme se v Brně soustředit jen na svůj výkon. Po změně stran jsme předvedli pár hezkých akcí a zaslouženě jsme zvítězili,“ zářil spokojeností hostující trenér Petr Čuhel.

Článek

Brňané si v prvním poločase vynutili mírnou převahu. Z levé strany dvakrát nebezpečně pálil Střeštík, ale brankář Hruška byl na místě. Blízko k vedoucímu gólu byl chvíli před pauzou i Kalivoda, avšak z hranice šestnáctky o několik centimetrů přestřelil. Příbram zahrozila do přestávky dvakrát. Klesův průnik ukončil rázným odkopem Živný a Borek zamířil ve výhodné pozici jen do boční sítě.

Také po změně stran Brno zpočátku marně dobývalo soupeřovu branku. Pak se ovšem dopustil na své polovině hrubky Čoupek, po jehož chybné rozehrávce vyslal Borek do brejku Klesu, který sólo bezpečně proměnil. Brzy nato udeřili hosté do otevřené obrany podruhé. Na vybíhajícího Bureše pelášil zcela sám Huňa, jenž včas postrčil balón doleva na Nohýnka a po jeho střele do odkryté branky vedla Příbram 2:0.

Moravané vzápětí snížili, když se ve zmatku před Hruškou nejlépe zorientoval Dvorník. Jejich závěrečný nápor už ale vyzněl naprázdno. „Byla to z naší strany naprosto nevydařená tečka za zpackanou sezónou. Znovu jsme doplatili na individuální chyby,“ smutnil zklamaný kouč poražených Miroslav Beránek.

30. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Brno - 1. FK Příbram 1:2 (0:0)
Branky: 73. Dvorník - 66. Klesa, 72. Nohýnek. Rozhodčí: Paták - Hojsík, Vysloužil. ŽK: Živný, Dvorník - Klesa, Huňa . Diváci: 1250.
Brno: Bureš - Mareček, Dvorník, Živný, Čoupek (68. Huška) - Kalivoda (57. Borák), Švejnoha, Polách (64. Heinz), Střeštík - Rabušic, Došek. Trenér: Beránek.
Příbram: Hruška - Plašil, Nohýnek, Penc, Pleško - Klesa, J. Štochl, Tarczal (89. M. Štochl), Kalabiška (75. Fantiš) - Borek (82. Nechvátal), Huňa. Trenér: Čuhel.

Reklama