Hlavní obsah

Zlín se loučí s ligou po totálním kolapsu

JABLONEC

Totální kolaps. Tak vyznělo sobotní vystoupení zlínských fotbalistů v Jablonci. Pro naději na záchranu v první lize potřebovali na severu Čech vyhrát, jenže nakonec odjížděli s krutým debaklem 1:6.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Zklamaní hráči Zlína odcházejí ze hřiště po prohře 1:6 v Jablonci.

Článek

„Prostě jsme zkolabovali,“ jen těžko hledal slova trenér Ladislav Minář. „Nesestoupili jsme ale prohrou v Jablonci. Prvotní příčiny pádu musíme hledat už na podzim, kdy mužstvo nasbíralo jen devět bodů. Na jaře jsme ze čtrnácti kol prohráli pouze čtyřikrát, z toho dvakrát 0:1. Ani dvacet jarních bodů ale nestačilo,“ pokrčil rameny kouč.

Z předešlých šesti zápasů Zlínští pětkrát vyhráli a jednou remizovali. „Před cestou do Jablonce jsem se snažil držet v kabině bojovou atmosféru. Chtěl jsem, aby kluci cítili, že jim věřím. Měli jsme pořád o co bojovat, ale nevyšlo to,“ líčil Minář.

„Kdybychom si nevěřili, tak jsme sem nemuseli jezdit. Ale dopadlo to hodně špatně,“ soukal ze sebe brankář Vít Baránek. „O přestávce jsme si za stavu 1:5 řekli, že zápas dohrajeme důstojně. Místo toho jsme dostali šestý gól. Nic se nám tedy nepovedlo. Je to velké zklamání,“ lomil rukama gólman po výprasku. „V kariéře jsem něco zažil, ale takový propadák zahýbe s každým. Z první ligy sestupuji po čtrnácti letech. Nevím, co budu dál dělat. Pokusím se to hodit za hlavu, život tím přece nekončí. Jsou i horší věci,“ tvrdil zlínský brankář.

„Dopadlo to, jak v nejčernějších snech. Prostě potupa. Hned zkraje jsme dostali dva góly, což ovlivnilo celý zápas. Poločas jsme dohráli v krizi a druhá půle už byla o ničem,“ kroutil hlavou kapitán Ivo Zbožínek. Zlín inkasoval za první část zápasu tolik gólů jako předtím za osm kol. „Jablonci se dařilo a trestal naše okénka v obraně. Posledních šest utkání před startem na severu Čech mě utvrdilo v tom, že jsme na první ligu měli. O to smutnější jsou pocity po debaklu,“ svěřoval se stoper. Zlín během sezóny několikrát měnil kouče. „Těch trenérských výměn bylo dost. Ale nepomohlo to, stejně jako v případě posledního Žižkova,“ mínil Zbožínek.

Jablonecký trenér František Komňacký se rovněž vyjádřil k sestupu Zlína: „Jedno oko pláče a druhé se směje. Byl jsem u toho, když Zlín před sedmi lety postoupil do první ligy. A je mi proto líto, že sestupuje zrovna po zápase v Jablonci. Na druhou stranu musím být rád za to, jak k utkání přistoupili moji svěřenci. I díky tomuto vítězství jsme se probojovali na konečné páté místo. A to je velký úspěch.“

Reklama