Hlavní obsah

K velkému zklamání není důvod, uvědomovali si Kerič a spol.

Na kvalifikaci Ligy mistrů nedosáhli, přesto nejsou příliš zklamaní. Fotbalisté Liberce mají start v Evropské lize v kapse a ani remíza na hřišti mistrovské Slavie není k zahození. „Těžko můžeme želet druhého místa, když jsme na druhé příčce ani jednou v průběhu sezóny nebyli,“ podotkl se svým tradičním klidem trenér Ladislav Škorpil.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Fotbalista Liberce Andrej Kerič střílí gól brankáři Slavie Vaniakovi.

Článek

Chtěli to zkusit, ale nevyšlo to. Na druhé místo už fotbalisté Slovanu nevystoupili. „Trochu zklamaní musíme být, když jsme byli až do konce ve hře o kvalifikaci Ligy mistrů. Na druhou stranu - cílem byl postup do pohárů, a ten jsme splnili,“ uvědomoval si útočník Jan Nezmar.

Nejspokojenější mohl být jeho kolega Andrej Kerič, který se dvěma trefami postaral o remízu 2:2 na hřišti slavící Slavie a sobě tak pojistil korunu krále ligových střelců. „Od trenéra Škorpila jsme měli zakázáno starat se o výsledek Sparty v Mladé Boleslavi, měli jsme se soustředit jenom na sebe. Chtěli jsme to ještě zkusit, ale nevadí, v pohárech stejně jsme,“ líčil autor patnácti ligových tref. „Zahrát si v Edenu v této atmosféře bylo úžasné. Já jsem navíc šťastný, že mám nakonec na kontě patnáct gólů. To by mě nenapadlo ani ve snu,“ pochvaloval si Kerič.

Další mazák Miroslav Holeňák se s Nezmarem shodoval v tom, že druhé místo si Liberec neztratil na Slavii. „Samozřejmě mě v první řadě napadá utkání ve Zlíně, kde jsme před koncem vedli 3:1, ale nakonec výhru ztratili. A pak také remíza s Ostravou, kterou jsme celý zápas mleli, a další domácí duel s Olomoucí, který jsme v závěru dokonce prohráli,“ jmenoval Holeňák.

Škorpil jako vždy zůstával nad věcí. „Já průběžný výsledek z Mladé Boleslavi samozřejmě znal, ale nijak mě nevzrušoval, protože my sami v Edenu většinu zápasu prohrávali... Naším cílem především bylo důstojně zapadnout do oslav mistrovského titulu, a to se nám podařilo,“ naznačil trenér, že celkově jsou se sezónou v Liberci nadmíru spokojení.

Reklama