Hlavní obsah

Berger: Je to ostuda Sparty, že jsem ve svých letech nejlepším střelcem týmu

Kapitán jak má být. Sparťanský veterán Patrik Berger byl v závěrečném kole na půdě Mladé Boleslavi jasně nejlepším hráčem letenských. Branku soupeře zásoboval ostrými projektily, po jeho centru ze standardky padl první gól hostí, a když ve druhé půli navíc sám branku vsítil, pasoval se s šesti góly na nejlepšího střelce týmu. „A to je ostuda Sparty, abych já jako záložník a v takových letech byl nejlepším,“ káral Berger bez nadutosti své mladší spoluhráče z útoku.

Foto: Petr Horník, Právo

Patrik Berger ze Sparty uniká Ondřeji Kúdelovi z Mladé Boleslavi.

Článek

Co podle vás rozhodlo o utkání, v němž jste Středočechy na jejich vlastním hřišti přejeli po skóre 3:0?

Hodně vývoj zápasu ovlivnila naše první branka. Ve druhém poločase jsme přidali ještě dva góly, i když jsme jich mohli během zápasu vstřelit ještě víc.

Nepřekvapila vás slabá efektivita domácích?

Oni hráli to, co jsme jim dovolili. Přijeli jsme se sem s tím, abychom dali gól. Kluci v obraně navíc zápas zvládli skvěle. No a my vepředu dali branky rovnou tři. Kéž by to tak bylo každý zápas.

Po vítězství v Mladé Boleslavi zaujímáte konečnou druhou příčku, jste spokojení?

Svým způsobem ano. Splnili jsme cíl, který jsme si po podzimu, kdy jsme byli pátí, předsevzali. Kdybychom si účast v předkole Ligy mistrů nevybojovali, asi by nálada příliš dobrá nebyla.

Jak tedy celkově hodnotíte tuto sezónu?

Samozřejmě, že jsme chtěli vyhrát titul. Navíc jsme nezvládli semifinále Českého poháru, a proto jde pro Spartu o špatnou sezónu.

Co musí Sparta změnit, aby stejně nedopadla i ta sezóna příští?

Jednoznačně musíme předvádět kvalitnější fotbal, než jsme předváděli letos. A k tomu budeme potřebovat hráče, který bude schopný dát za sezónu aspoň dvanáct třináct gólů.

Takového Sparta ve svém kádru opravdu nemá…

No právě. Ale takového útočníka teď v lize nemá nikdo. Od té doby, co Necid odešel do Ruska, v lize gólový forvard chybí.

Svou brankou do sítě Mladé Boleslavi jste se stal se šesti přesnými trefami nejlepším střelcem Sparty…

To je ostuda Sparty, aby se mužstvo spoléhalo na záložníky a obránce. Navíc na záložníka v takových letech.

Co vás osobně nyní čeká?

Upřímně, jsem rád, že už sezóna skončila. Těším se na dovolenou, která tedy moc dlouhá není. Se Spartou mám ještě rok smlouvu. Nyní během čtrnácti dní uvidím, jak to všechno vstřebám. Každopádně mě fotbal stále baví.

Reklama

Související témata: