Hlavní obsah

Jablonecký Lafata: S deseti góly jsem spokojen

JABLONEC NAD NISOU

Nejlepším střelcem fotbalistů Jablonce v právě skončeném ročníku nejvyšší soutěže byl útočník David Lafata. Podařilo se mu desetkrát překonat brankáře soupeře a zařadil se tak mezi nejproduktivnější hráče první ligy.

Foto: Josef Pešout, Právo

David Lafata

Článek

V závěrečném kole jste porazili Zlín 6:1 a odsoudili moravský celek k sestupu...

Chtěli jsme se rozloučit s diváky vítězstvím a pohlednou hrou, což se nám povedlo. Hodně nás motivoval zlínský trenér, který prohlašoval do tisku, že do Jablonce jedou vyhrát. Měl to spočítané dobře, akorát nepočítal s námi.

Lépe to tedy dopadnout nemohlo?

Začátek byl jako z říše snů. První střela na branku znamenala gól a nakonec jsme mohli vyhrát vyšším rozdílem. Pomohlo nám, že hosté otevřeli hru a zkusili hrát na riziko. Toho jsme dokonale využili. Když jsme ale v úvodu druhého poločasu dali šestý gól, tak jsme zbytek utkání už jen dohrávali.

V právě skončeném ligovém ročníku jste vstřelil deset branek. Jste s touto bilancí spokojen?

Docela ano. Není snadné střílet góly a jsem rád i za těch deset tref. Šancí jsem měl mnohem více a mohlo to být ještě lepší, ale to si říká každý střelec. Těší mě hlavně fakt, že jsme se dostali do nejlepší pětice klubů v tabulce a získali šestačtyřicet bodů.

Nemrzí vás trochu, že vám těsně unikla účast v Evropské lize?

Je to škoda, protože takhle blízko už Jablonec dlouho nebyl. Před sezónou ale nikdo nečekal, že budeme do posledního kola hrát o evropské poháry. Vyšla nám druhá polovina jara. Zápas se Zlínem ale o pohárech nerozhodoval. O ně šlo už dřív v utkáních, která jsme nedotáhli do vítězného konce.Kdoví, jak by se to vyvíjelo, kdybychom neprohráli například doma s Libercem.

Byl jste nominován do české reprezentace pro páteční zápas s Maltou v Jablonci. Jak se na něj těšíte?

Bude to příjemná tečka za sezónou a zrovna na mém domácím hřišti. Byl bych rád, kdybych vyběhl na trávník třeba i na pár minut.

Reklama