Hlavní obsah

Liberečtí věří, že tentokrát neskončí v poháru hned na začátku

Evropskou ligu měli v kapse, v posledním kole ještě chtěli uhrát bonus navíc v podobě kvalifikace Ligy mistrů. Na tu už nedosáhli, přesto fotbalisté Liberce nemusejí smutnit. Předsezónní pohárový cíl splnili a teď mohou přemýšlet, jak se v Evropě prosadit víc než loni, kdy skončili již v předkole s Žilinou.

Článek

Na druhé místo nedosáhli, remíza 2:2 na hřišti staronového mistra však také není k zahození. „Na víc než remízu jsme na Slavii asi neměli. V prvním poločase jsme udělali mraky chyb a museli být rádi, že domácí nevedli víc než 2:0. Ještě do přestávky jsme stačili snížit a v závěru dokonce vyrovnat. Několikrát jsme v sezóně dokázali, že umíme zápas otočit, a to není v Čechách moc obvyklé,“ poukázal zkušený útočník Jan Nezmar.

V prvním ročníku inovovaného Poháru UEFA ovšem Slovan chybět nebude. A jak poukázal trenér Ladislav Škorpil, těžko může Liberec želet druhého místa, když na něm v průběhu Gambrinus ligy nefiguroval. „Žádné zklamání, jsme třetí a to bereme,“ ujišťoval další mazák Miroslav Holeňák. „Trocha nespokojenosti musí být, když jsme až do posledního kola byli ve hře o Ligu mistrů, ale cíl jsme splnili. Všechny týmy z popředí tabulky měly kolísavou formu, ale my to dotáhli do pohárů,“ dodával Nezmar.

Oba zkušení borci se nezávisle na sobě shodli na třech jarních zápasech, v nichž Liberec nejspíš šanci na druhé místo ztratil. „Remíza ve Zlíně, kde jsme vedli už 3:1. Pak remíza s Ostravou, kterou jsme mačkali, ale gól jsme jí dát nedokázali. A s Olomoucí jsme doma dokonce nakonec prohráli 0:1. Jindy jsme však zase měli štěstí, jako třeba v Jablonci,“ uvědomoval si Holeňák.

Do Evropy letos půjdou zkušenější

Slovan tedy znovu pochoduje do Evropy. A chce v ní samozřejmě uspět lépe než loni, kdy již v předkole Poháru UEFA ztroskotal na Žilině a získal nevítaný titul prvního českého klubu, který po rozdělení federace vypadl se slovenským soupeřem.

„Doufám, že se poučíme. Loni jsme měli hodně hráčů, kteří šli do pohárů poprvé. A také problémy se sestavou. Po odchodu Šinglára byla velká díra, kterou zacelil až příchod Thea Gebre Selassieho. Je to zkušenost i pro vedení, že nelze vstupovat do předkola a přitom nevědět, jaká bude sestava,“ připomněl Nezmar.

„Opravdu věřím, že tentokrát nevypadneme hned s prvním soupeřem, na kterého narazíme. Jsme zkušenější a máme na to, abychom nastartovali v pohárech nějakou delší šňůru. Moc bych si to přál,“ zadoufal Holeňák.

Reklama

Související témata: