Hlavní obsah

Liberecký Kerič je nejlepším cizincem fotbalové ligy

PRAHA

Chorvatský útočník Liberce Andrej Kerič byl vyhlášen nejlepším cizincem fotbalové Gambrinus ligy. Nejlepší ligový střelec získal v 11. ročníku ankety časopisu Gól 76 bodů. Druhý skončil ex-slávista Mickaël Tavares a třetí Dušan Švento z mistrovské Slavie. V hlasování 17 médií byl Kerič na všech lístcích, 14 redakcí jej mělo na prvním místě.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Andrej Kerič s oceněním pro nejlepšího cizince Gambrinus ligy

Článek

Liberec skončil v tabulce soutěže třetí a zajistil si účast v příštím ročníku Evropské ligy. „Je to pro mě velká pocta. Něco takového mě před sezónou ani nenapadlo. Stejně jako, že bych mohl vyhrát krále střelců. Obojího si velice vážím,“ řekl novinářům třiadvacetiletý útočník, který v 39 utkáních nejvyšší české soutěže vstřelil 21 gólů.

Chorvat by rád zamířil do zahraničí, nikam ale nespěchá. „ O budoucnosti nepřemýšlím, bude se stále jednat. Chtěl bych to zkusit v cizině, ale česká liga mi vyhovuje a jsem tu spokojený. Když by přestup nevyšel, naštvaný nebudu,“ uvedl střelec patnácti prvoligových gólů v právě skončeném ročníku.

Anketu před rokem vyhrál Makedonec Goče Toleski, tehdy útočník mistrovské Slavie. Kerič skončil loni druhý, přestože na Severu Čech odehrál jen půl sezóny.

Anketa časopisu Gól Nejlepší cizinec první fotbalové ligy:
1. Kerič (Chor./Slovan Liberec) 76 bodů, 2. Tavares (Fr./Slavia Praha) 39, 3. Švento (SR/Slavia Praha) 23, 4. Naumov (Mak./Viktoria Žižkov) 21, 5. Krajčík (SR/Slavia Praha) 19, 6. Sylvestre (Fr./Mladá Boleslav) 15, 7. Mahmutovič (Bosna/FK Teplice) 11, 8. Belaň (SR/Bohemians Praha) 9, 9. Kucka 7, 10. Žofčák (oba SR/Sparta Praha), Melinho (Braz./Sigma Olomouc) oba 5.

Reklama