Hlavní obsah

Trenér Koubek potvrdil, že převezme Baník Ostrava

Fotbalisty Baníku Ostrava povede v příští sezóně současný kouč druholigové Čáslavi Miroslav Koubek. Zkušený kouč v neděli ČTK potvrdil, že od již jistého postupujícího do první ligy po sezóně odchází a v nejbližších dnech podepíše s Baníkem dvouletý kontrakt.

Foto: Archiv, Právo

Trenér Miroslav Koubek na archivním snímku

Článek

"Jsem domluvený na podmínkách smlouvy, je připravená k podpisu. Teď už to musí zveřejnit klub," řekl Koubek po vítězném utkání v Mostě, kterým si Zenit zajistil postup do první ligy.

Nakonec se přece jen rozhodl opustit rozdělanou práci v Čáslavi. "Ale mám velmi smíšené pocity," dodal trenér, zatímco jeho hlas skrz několik zdí rušil vítězný ryk čáslavských hráčů.

Informace o jeho příchodu do Ostravy stále více prosakovaly už v minulých dnech, v sobotu ji dokonce nepřímo potvrdil i generální manažer Baníku Verner Lička. "Celé to zdržování bylo kvůli tomu, že jsme se chtěli soustředit na postup a já se také nechtěl rozptylovat jinými starostmi," vysvětlil Koubek, který už společně s Ličkou v uplynulých týdnech připravoval plány Baníku na příští sezónu.

Koubek by měl Baníku vrátit tvář a vštípit bojovnost 

Bývalý kladenský kouč se dostal na vrchol trenérské kandidátní listiny v Ostravě poté, co Baníku nevyšly námluvy s Pavlem Vrbou a Romanem Pivarníkem. Koubek by měl celku rozklíženému jarními nezdary vrátit tvář a vštípit bojovnost. "Je to trenér, který má rád disciplínu a řád, a s tím jsme ho také angažovali. Na tom by měl stát i nový Baník," řekl ČTK manažer ostravského klubu pro vnější komunikaci Igor Bruzl.

Koubek za sebou nemá žádný pronikavý úspěch v lize, ale mezi elitu dokázal z druhé nejvyšší soutěži dovést před Čáslaví rovněž Kladno. "To, že do ligy dostal dva týmy, má určitě svou váhu. Věříme, že to je správný člověk," dodal Bruzl.

Nástupce provizorního kouče Ličky se práce s novým mužstvem chopí 17. června, kdy Baník zahájí přípravu. Do té doby si určí i svého asistenta, protože jeho čáslavský spolupracovník Stanislav Hejkal nabídku nepřijal. "Pokud jde o výběr na post asistenta, není pan Koubek nijak limitovaný a je to na něm," uvedl Bruzl.

Reklama

Související témata: