Hlavní obsah

Fořtovi zůstala jen jedna kopačka

PRAHA

Fanoušci v Edenu i hráči Slavie si druhou mistrovskou korunovaci v řadě parádně vychutnali. Už hodinu před utkáním zněly stadiónem slávistické písničky od Stanislava Procházky přes Viktora Sodomu až po současnou rockovou verzi. Nejlepší diváci v lize, jak byli vyhodnoceni v soutěži Gambrinusu, nabídli nejen slušné fandění, ale i zajímavou choreografii. V bohatém programu létaly i balónky, a dokonce hrála skotská dudácká muzika.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Fotbalisté Slavie Šenkeřík (vlevo) a Fořt oslavují mistrovský titul.

Článek

Nejparádnější byl však ceremoniál po utkání. Uprostřed trávníku vyrostlo pódium v podobě hvězdy a na něj si přicházeli pro zlaté medaile jednotliví hráči i funkcionáři. Pavel Fořt během skandování sloganu „Pivo, vodka, becherovka, Pavel Fořt!“ hodil fanouškům nejen dres, ale i trenýrky.

„Martin,“ zahlásil do mikrofonu moderátor a ze zaplněných tribun zahřmělo „Vaniak.“ A tak to šlo hráč po hráči. Vladimír Šmicer přišel s malým synem Jirkou. Dorazili i Matej Krajčík z Itálie, Zdeněk Šenkeřík z Norska, Mickael Tavares z Německa a Goce Toleski z Olomouce, jen podzimní kanonýr a tahoun Tomáš Necid z Moskvy přiletět nemohl, protože CSKA o víkendu hrál.

Ohňostroj a déšť konfet

Jako poslední, po trenérech a realizačním týmu, přišel kapitán Erich Brabec a zvedl nad hlavu pohár pro mistra ligy. Na trávníku vedle šampaňského tryskal i ohňostroj a snesl se déšť konfet. Oslavy pak pokračovaly na pódiu před stadiónem, na večeři odjeli hráči s vedením klubu do Žlutých lázní.

„Je to nádherné, i když si myslím, že ten pohár jsme měli dostat už na Žižkově. Sice by to bylo na soupeřově hřišti, ale první emoce bezprostředně po jistotě titulu jsou nejhezčí. Mám ale i tak velikou radost, jsem tady dva roky a získal jsem druhý titul. Obrovský dík patří fanouškům, atmosféra byla vždycky skvělá,“ jásal Erich Brabec.

„Do Toulouse se mi bude vracet líp, je to bomba. Snažil jsem si ten poslední zápas užívat. Kamarádovi v kotli jsem slíbil dres, tak jsem mu ho hodil. No a v euforii jsem mu pak dal ještě trenýrky. Jeden kluk chtěl ještě kopačku, tak jsem mu ji podepsal a zůstala mi jen jedna,“ přidával se Pavel Fořt.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 27. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  0 : 0 Karviná - Bohemians 0 : 0 24. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Sparta - Ostrava 0 : 0 27. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice