Hlavní obsah

Opékaní prasete Hřídelovi po chuti nebylo. Nevěděl, zda se nezmění v tryznu

KLADNO

Moc mu ten zápas po chuti nebyl. A opékání prasete tuplem ne. S předstihem domluvenou exhibici však odříci nemohl, i když nebylo vůbec jisté, zda se kladenské loučení se sezónou nakonec nepromění ve smuteční tryznu. „Drskovi jsem to udělat nemohl. Celé jaro táhl naše mužstvo za záchranou, takže když přišel s exhibičním zápasem na Slavoji, musel jsem souhlasit,“ přiznával kouč kladenských fotbalistů Martin Hřídel, že mu koncem minulého týdne bylo všelijak.

Článek

Nakonec se na hřišti kladenského Slavoje, odkud právě Pavel Drsek a Michal Zachariáš do světa velkého fotbalu odešli, při oslavách devadesátin malého klubu kopajícího III. třídu hrálo, prase se opékalo, záchrana se slavila.

„Drsek k ní pomohl nejvíce ze všech. Jeho návrat ze zahraničního angažmá pro nás znamenal strašně moc. Panující soudržnost vedení, realkizačního týmu a hráčů zrovna tak,“ přiznával trenér SK Kladno Martin Hřídel, z něhož po vypjatých dnech a týdnech spadl obrovský balvan.

Všemi podceňovaný a předem odepisovaný mančaft poskládaný ze samých bezejmenných hráčů v lize zachránil a stejně jako jeho předchůdci Miroslav Koubek a Jaroslav Šilhavý s ním nesestoupil.

„Samozřejmě že cítím obrovskou satisfakci, protože pro všechny jsme byli na odstřel. Outsideři. Nejhorší tým, který v lize byl! Jenže hned v prvním zápase sezóny na Bazalech jsme si ve vypůjčených dresech Baníku dokázali, že na ligu máme a v posledním symbolicky také pro Baníku to stvrdili. Sice jsme prohráli, ale Ostravu jsme k ničemu nepustili a v lize zůstáváme,“ vychutnával si ligové přežití Hřídel, jenž tak zdárně završil svou první velkou trenérskou štaci.

Byly to ale nervy, to netajil. Po vítězství nad Příbramí ve 26. kole už slavilo celé  Kladno záchranu, jen on krotil panující euforii. A po prohře v Plzni v předposledním ligovém dějství mu dala vzniklá konstelace za pravdu. „Vždy začínám s kritikou u sebe a tam jsem udělal chybu já. Netrefil jsem se do sestavy, nepovedla se mně taktika. Alespoň jsem se ale přesvědčil, že výkony některých mých svěřenců doma a venku se diametrálně liší. Když hrají doma a cítí se jako u maminky, jsou úplně jiní, než v zápasech na cizím hřišti,“ udělal si Hřídel úsudek, který se mu bude v nové sezóně moc a moc hodit.

Těžko totiž předpokládat, že v ní bude hrát Hřídelovo Kladno jinou roli, než ve třech sezónách předchozích. A to bude ještě hodně záležet na tom, zda klíčový muž sestavy Pavel Drsek v Kladně zůstane.

„Je to s ním stejné, jako když v zimě přicházel. Je s námi rád a odejde pouze v případě nabídky, která ho osloví a bude pro něho mimořádně zajímavá,“ doufal kladenský kouč před odchodem na dovolenou, že s Drska podaří v modrobílém dresu udržet.

Reklama

Související témata: