Hlavní obsah

Teplice si zpestří přípravu na poháry i zápasem s Frankfurtem

TEPLICE

Tradiční soustředění na úpatí Krušných hor, ale i herní příprava ve Vestfálsku čekají fotbalisty Teplic během přestávky mezi sezonami. Vítěz domácího poháru absolvuje první letní přípravu pod vedením trenéra Jiřího Plíška, který už v zimě hráčům ukázal svou tvrdost. Žlutomodří mají za sebou povedenou jarní část sezóny, na niž by rádi navázali i v příštím ročníku.

Článek

K přípravě se Teplice sejdou proti konkurenci poměrně pozdě - až 22. června. Pět dní před tím už ale budou hráči plnit individuální tréninkové plány a hned na úvod je trenéři budou mořit na tradičním kondičním soustředění v areálu Jiskry Modrá na úpatí Krušných hor.

Nejatraktivnější soupeři jsou na programu na herním soustředění, které by měli žlutomodří absolvovat 7. až 12. července v zatím neupřesněné lokalitě ve Vestfálsku. Zahrát by si měli s Eintrachtem Frankfurt, za nějž hraje teplický odchovanec Martin Fenin, druhý zápas zřejmě odehrají s Mohučí či FSV Frankfurt. "Z Eintrachtu odešel trenér Funkel, čekáme, jestli jeho nástupce utkání potvrdí," řekl teplický obchodní ředitel Petr Heidenreich.

Do Evropské ligy zasáhnou Teplice v jejím předkole, které začne 20. srpna. Velké změny v kádru se do té doby neočekávají a teprve v případě vypadnutí by Severočeši zřejmě pustili některé ze svých opor.

Program FK Teplice v letní přestávce:
22. června: zahájení přípravy,
23.-26. června: soustředění v Modré,
27. června: Teplice - Sokolov (10:30 v Modré), Jena - Teplice (16:00 v Grosschirmě, Německo),
1. července: Teplice - Bohemians 1905 (17:00 v Křešicích),
4. července: Teplice - Kladno (11:00 v Litoměřicích),
7.-12. července: herní soustředění v Německu,
8. července: Teplice - neurčený soupeř (2. bundesliga),
11. července: Teplice - Eintracht Frankfurt (17:00),
18. července: Teplice - Varnsdorf (17:00),

Reklama

Související témata: