Hlavní obsah

Žižkovský obránce Gabriel po sestupu končí s kariérou

Fotbalový obránce Petr Gabriel zažil ve Viktorii Žižkov neradostnou sezonu, která vyvrcholila sestupem z nejvyšší soutěže, a nyní oznámil definitivní konec aktivní kariéry. Vedení pražského klubu s ním neprodloužilo smlouvu, podle svých slov by ale skončil, i kdyby Žižkov nesestoupil.

Článek

"Já jsem zamýšlel, že skončím už minulý rok. Chtěl jsem ale ještě zkusit českou ligu. Dopadlo to tak, jak dopadlo," povzdechl si pětatřicetiletý obránce, jenž hrál před letošní sezónou pět let v Německu za Bielefeld v rozhovoru pro deník Sport. "Z hlediska toho, co jsem dokázal a kam jsem se dostal, můžu kariéru považovat za vynikající, vůbec se za ni nestydím," upozornil.

Gabriel proslul jako někdy až příliš důrazný obránce, který se prosadil i do národního týmu. V tom odehrál deset utkání včetně mistrovství Evropy 2000.

Českou ligu hrál na Spartě, v Chebu, v Teplicích a na Žižkově, v Německu si vedle Bielefeldu vyzkoušel i dres Kaiserslauternu. Z fotbalového života by nejraději vymazal dva momenty: zlomenou nohu spoluhráče ze Sparty Vladimíra Labanta po jeho zákroku a chybu na ME 2000, která předcházela prvnímu gólu Francie.

Reklama

Související témata: